Kā racionāli izdiedzēt sīpollokus

Pirmās pavasara vēsmas var radīt mājas apstākļos pavisam vienkārši. Paši vienkāršākie loki atsvaidzinās virtuves noskaņojumu un būs ekoloģiski izaudzētu vitamīnu porcija uz pašu palodzes.

Pirmie vitamīni uz palodzes

FOTO: Shutterstock.com

Pirmie vitamīni uz palodzes

  • Ūdens glāzē vai burciņā iesēdināts sīpols, kas dzen zaļus lokus, daudziem kopš bērnības palicis atmiņā gluži kā simbols, kas vēsta par pavasara tuvošanos. Taču, ja gribas savus lociņus baudīt regulāri, turklāt pietiekamā daudzumā, nevis pa vienam, tad racionālāk ir izveidot veselu dobīti uz palodzes. 
     
  • Glītā kastē vai citā piemērotā traukā ieber augsni, vislabāk substrātu, kas domāts dēstu audzēšanai. Ņem sīpolus un stāda caitu pie cita. Princips - viena trešdaļa sīpola atrodas augsnē, divas trešdaļas - virs tās. Nogriezt vai nenogriezt sīpolam augšiņu - tas ir jautājums, par ko nav vienprātibas pat dārzkopju aprindās, tāpēc katrs lai rīkojas, kā uzskata par pareizāku. Lai mierīgāks prāts, var eksperimentēt - pusei sīpolu nogriezt pārējiem ne - un tad skatīties, kas labāk aug. 
     
  • Lociņu diedzēšanai vēl izmantot gan sīksīpoliņus, gan lielos sīpolus. Jārēķinās, ka no sīksīpoliņiem izaugs mazāki lociņi. Ja patīk eksperimenti, var sastādīt dažādu šķiru un krāsu sīpolus un pētīt, kas izaugs. 
     
  • Svarīgi, lai dobīte atrastos gaišā vietā, bet ne tiešos dienvidu saules staros un lai sīpoli tiktu regulāri un pietiekami aplaistīti.

Saistītie raksti