Kā palīdzēt kaķim, ja iedzēlusi bite?

Kaķi pēc savas būtības ir mednieki – tiem ļoti patīk kustīgi objekti un visdažādākie insekti. Nekas ļauns nenotiks, ja kaķis noķers mušu, bet kaķa dzīvība var tikt apdraudēta, ja viņu sakodīs bite, lapsene vai pat irsis.
Kaķa mednieka instinkti nosaka, ka  tas savu medījumu mēģinās apēst, un tas ir bīstams moments

FOTO: Shutterstock.com

Kaķa mednieka instinkti nosaka, ka tas savu medījumu mēģinās apēst, un tas ir bīstams moments

"Rimi Mājdzīvniekiem" kaķu dzīves eksperte, sertificēta felinoloģe Anita Štelfa atklāj – ja kukainis iedzēlis ķepā vai ķermenī, vēlams novērot sava mājdzīvnieka veselības stāvokli un raudzīties, vai nav izveidojusies tūska. Uz koduma vietām var likt aukstas kompreses, kas palīdzētu mazināt tūsku,vai iedot kādu antihistamīna līdzekli. 

Ja kaķi sadzēlusi bite, rūpīgi jāizņem bites dzelonis, jo arī tas rada sāpes un diskomfortu. 

“Kaķa mednieka instinkti nosaka, ka  tas savu medījumu mēģinās apēst. Šis ir bīstams moments, jo insekts var iedzelt mēlē, mutē vai rīklē, kur sāksies tūska. Ja kaķim steidzami netiks sniegta veterinārā palīdzība, kaķis var nosmakt,” uzsver Anita Štelfa.

 

Reklāma
Reklāma

Rūpīgi izvērtē, vai kaķim ļaut staigāt, kur pašam tīk, it īpaši, ja tuvumā ir pļava ar garu zāli. Savukārt, ja vēlies turēt atvērtu logu, vēlams to aprīkot ar speciālu sietu, kas telpās neļaus iekļūt lidojošiem insektiem.

Saistītie raksti