Padomi, kā izvēlēties sildītāju mājai un birojam

Pirms iegādājaties sildītāju, veltiet brīdi, lai apdomātu, kur to izmantosiet un kurš sildītāja veids ir piemērotākais jūsu telpai. Piemēram, pārnēsājami elektriskie sildītāji ir efektīvāki, ja tiem ir termostata kontrole, lai jūs varētu iestatīt to izslēgšanos, tiklīdz telpā ir vēlamā temperatūra. Ja jūsu sildītājam nav termostata, tādu pašu rezultātu var panākt ar atsevišķu pievienojamu termostatu vai pat vienkārši pievienojamu taimeri.
Ja esat iecerējuši sildītāja iegādi mājai vai birojam, ņemiet vērā šos ieteikumus, lai pirkums godam pildītu savas funkcijas un būtu draudzīgs gan jūsu maciņam, gan videi.

FOTO: Pexels.com

Ja esat iecerējuši sildītāja iegādi mājai vai birojam, ņemiet vērā šos ieteikumus, lai pirkums godam pildītu savas funkcijas un būtu draudzīgs gan jūsu maciņam, gan videi.

Daži no pārnēsājamo, elektrisko sildītāju veidiem:

  • Ventilatori: visvieglāk pārnēsājamais variants no visiem sildītājiem. Šīs ātri uzsilstošās ierīces ir lieliski piemērotas, lai efektīvi darbotos konkrētā zonā.
  • Konvektoru vai konvekcijas sildītāji: tie darbojas, sasildot gaisu, kas atrodas tieši blakus, pēc tam veidojot karstā un aukstā gaisa ciklu, līdz visa telpa tiek vienmērīgi sasildīta. Šiem sildītājiem nepieciešams nedaudz ilgāks laiks, lai paveiktu savu darbu.
  • Halogēna sildītāji: vēl viens ātrs sildīšanas variants. Halogēna sildītāji ir vieni no lētākajiem, jo to ekspluatācija ir viena no lētākajām.
  • Ar eļļu pildīti radiatori: eļļa lieliski saglabā siltumu, tāpēc ar eļļu pildīti radiatori ir vieni no efektīvākajiem. Tie ir arī vieni no lētākajiem.

 

Kas ir energoefektīvs sildītājs?

Ja kaut kas ir energoefektīvs, tas, veicot savu darbu, patērē mazāk enerģijas. Piemēram, ledusskapis patērē mazāk enerģijas, lai saglabātu aukstumu. Tas ir izdevīgi ne tikai jūsu bankas kontam, bet arī planētai. Energoefektīvs mājoklis nozīmē, ka jums būs siltāk, jūs ietaupīsiet naudu un samazināsiet oglekļa dioksīda emisijas.

Taču atcerieties: telpu sildītāji ir efektīvi tikai tad, ja tos izmantojat, lai vajadzības gadījumā papildinātu centrālo apkures sistēmu. Nelietojiet tos kā galveno siltuma avotu! Tas patērēs daudz vairāk enerģijas nekā jūsu parastā centrālā apkure.

 

Izvēloties sildītāju mājām vai birojam, novērtējiet:

  • kāda ir istabas platība, kurā to lietosiet (jo lielāka jauda, jo vairāk siltuma tas rada un vairāk enerģijas patērē), 
  • cik bieži to lietosiet, 
  • cik ātri nepieciešams siltums, 
  • kāda ir sildītāja cena.  

 

Tonro ir pieejama plaša sildītāju izvēle, savukārt dizainu daudzveidība ļauj vieglāk atrast to, kas nevainojami iekļaujas jūsu mājas interjerā.

 

Saistītie raksti