Kā nopirkt sporta apavus, lai tie patiešām der?

“Nekad nesaprotu, kā nopirkt dēlam īsto izmēru sporta apaviem. Uzmērot viss šķiet labi, taču pēc tam treniņos tiek saberzta kāda tulzna. Kā nopirkt īsto izmēru?” jautā Mammamuntetiem.lv lasītāja.
Der atcerēties, ka apavu ārējā zole ir platāka par iekšējo.

FOTO: Shutterstock.com

Der atcerēties, ka apavu ārējā zole ir platāka par iekšējo.

Fiziskās sagatavotības treneris Kārlis Birmanis uzsver – apavi ir jāpielāgo pēdas formai nevis otrādi: “Tāpēc ir kļūdaini mērīt apavus, pieliekot kreisās kājas apava ārējo zoli pie labās kājas pēdas. Tad šķiet – jā, zole ir plata, pirksti nebūs saspiesti, tātad kurpes derēs. Taču tas ir maldīgi, jo pēdu velkam iekšā apavā, tātad jāmēra iekšējā zole.” 

To visveiksmīgāk var izdarīt tā: ņem labās kājas apavu un ar labo kāju uzkāpj tam virsū.

Reklāma
Reklāma

Tā kārtīgi. Ja sānos redzamas vien dažu milimetru platas apava maliņas vai pat nav redzamas nemaz, tas nozīmē, ka pēdai apavā trūks vietas un tā būs saspiesta. “Kad ar visu savu svaru uzkāpjam uz pēdas, tā gluži dabiski kļūst platāka, lai spētu veiksmīgi balstīt mūs. Un tikai uzkāpjot apavam no augšpuses, būs redzams, der tas vai ne,” norāda Kārlis Birmanis un piebilst – ja pēc sporta apavu saplacināšanas zem mūsu svara abās pusēs būs redzamas ap centimetru platas maliņas, visticamāk, sporta apavi būs ērti.  

Saistītie raksti