Veļas mašīna ar žāvētāju - vai laba izvēle?

Veļas mašīna noteikti ir tā ierīce, kurai jāatrodas ikvienā mājā. Mūsdienās ir pieejams ļoti plašs veļas mašīnu klāsts, tāpēc izvēlēties savām vajadzībām un vēlmēm atbilstošāko nebūs problēmu. Izvēloties veļas mašīnu, jāņem vērā vairāki faktori. Tāpat noteikti ir jāpadomā vai iegādāties veļas mašīnu ar iebūvētu žāvētāju, vai tomēr izvēlēties atsevišķu veļas žāvētāju. Raksta turpinājumā uzzināsi, vai veļas mašīna ar žāvētāju būs laba izvēle.
Atvieglo savu ikdienu

FOTO: Publicitātes foto

Atvieglo savu ikdienu

Priekšrocības veļas mašīnai ar iebūvētu žāvētāju

Veļas mašīna ar žāvētāju pavisam noteikti spēs atvieglot ikdienu ikvienam cilvēkam. It īpaši šāds variants būs izdevīgs tiem, kuru ikdiena ir ļoti steidzīga, un nav laika gaidīt, kad drēbes būs izmazgājušās, lai tās varētu izlikt žāvēties vai arī pārvietot uz veļas žāvētāju. Tāpat šis variants noderēs cilvēkiem, kuriem mājoklis ir ļoti mazs un nav piemērotas vietas, lai novietotu veļas žāvētāju. 

 

Mūsdienās veļas mašīnas ir ļoti modernas, līdz ar to tās patstāvīgi spēj izlemt, kādu mazgāšanas režīmu būtu jāizmanto konkrētiem apģērbiem, lai tos saudzīgi, bet tajā pašā laikā arī efektīvi izmazgātu. Tā kā šādām veļas mašīnām žāvētājs jau ir iebūvēts iekšā, tiks ietaupīta vieta. 

 

Kā vēl vienu ļoti labu šādas ierīces īpašību var minēt alergēnu novēršanas funkciju, kas ir sastopama jaunākās paaudzes veļas mašīnās. Šī funkcija spēj likvidēt gandrīz visas baktērijas, tajā skaitā arī putekļu ērcītes. Vēl noteikti vajadzētu ņemt vērā, ka daudzfunkcionālas sadzīves tehnikas iegāde ir finansiāli izdevīgāka. Ja izvēlēsies pirkt gan veļas mašīnu, gan veļas žāvētāju, iespējams, ka Tev nāksies maksāt pat dubultā.      

 

Trūkumi veļas mašīnai ar iebūvētu žāvētāju

Ja iegādāsies veļas mašīnu, kurā jau ir iekšā veļas žāvētājs, noteikti jāpatur prātā, ka šāda ierīce veic uzreiz divas funkcijas, kas nozīmē to, veļas mazgāšana un žāvēšana prasīs daudz vairāk laika. Vidēji tās varētu būt pat trīs stundas. 

Noteikti jāpatur prātā, ka vienlaicīgi nevarēs izžāvēt visas drēbes. Šādas ierīces spēs izžāvēt tikai tik daudz drēbju, kuru daudzums ir aptuveni puse no maksimāli pieļaujamā drēbju daudzuma vienā mazgāšanas ciklā. Tāpat veļas mašīnas ar iebūvējamo žāvētāju tērēs vairāk elektrības. 

 

Atsevišķa veļas žāvētāja priekšrocības

Mūsdienās liela daļa atsevišķu veļas žāvētāju ir ar ietilpību, kas var būt pat 9 kilogramus liela. Šīs skaitlis ir ļoti iespaidīgs, jo veļas žāvētājs, kas ir iebūvēts veļas mašīnā, šādu daudzumu noteikti nespētu izžāvēt. Neskatoties uz lielo ietilpību, drēbes tiek ātri vien izžāvētas. Atsevišķs veļas žāvētājs noteikti būs energoefektīvāks, un tas spēs ietaupīt daudz vairāk laika. Veļas žāvētājos ir iebūvēts speciāls pašattīrošs kondensators, kas nodrošina vienmērīgu veļas žāvēšanu visa žāvēšanas cikla garumā. 

 

Atsevišķa veļas žāvētāja trūkumi

Viens no lielākajiem šādu veļas žāvētāju trūkumiem ir tāds, ka ir nepieciešama papildus vieta, lai to novietotu nepieciešamajā telpā. Ja vannas istaba vai virtuve ir ļoti maza, tad iespējams, ka šāds variants nebūs pats piemērotākais. Atsevišķi veļas žāvētāju modeļi var maksāt pat vairāk, kā iegādāties jaunu veļas mašīnu ar jau iebūvētu veļas žāvētāju.

 

Abu veidu iepriekš minētajām sadzīves tehnikas ierīcēm ir savas priekšrocības un trūkumi. Lielākoties, lai izlemtu, kurš no variantiem būs visizdevīgākais tieši Tev, ir jāņem vērā dzīvesveids, finansiālās iespējas, kā arī telpas platība.