Augļu, ogu un dārzeņu cenas Rīgas Centrāltirgus nakts tirgū 29. jūnijā

Ja pēc darba, ieskrienot tirgū, nepaspēj nopirkt vajadzīgos augļus un dārzeņus līdz plkst. 18, tad var doties uz Rīgas Centrāltirgus nakts tirgu jeb Zemnieku tirgu. Tas sāk darbu katru dienu no plkst. 17.00 un strādā līdz pat 8.00 rītā. Mazumtirdzniecības apjomos te var iepirkties laikā no 17.00 līdz 22.00, pārējā laikā vairumtirdzniecības apjomos.
Augļu, ogu un dārzeņu cenas Rīgas Centrāltirgus nakts tirgū 29. jūnijā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jāatzīst, ka cenas Nakts tirgū daudz neatšķiras no tām, kuras var redzēt pie dienas tirgū nopērkamajiem vasaras labumiem, tomēr produkcija ir svaigāka un kontakts ar pārdevēju personiskāks. 
 

Visgarākās rindas veidojas pie zemeņu kastēm, kur joprojām var nopirkt gan Grieķijas saldās zemenes, gan Latvijas skābulītes. Audzētāji skaidro, ka šogad zemenes padevušās skābākas lietus dēļ. Cenas svārstās no 1,70 eiro/kg līdz 3 eiro/kg par lielām un saldām ogām.  Izvēle kļūst mazāka, ogas iet uz beigām.


Pāris vietās nopērkamas dzeltenās un zaļās sviesta pupiņas. Tirgotājs no Bauskas piedāvā  vietējās pupiņas pa 6 eiro/kg, bet turpat pāris vietas tālāk ievestas glītas dzeltenās pupiņas tiek pārdotas par 5 eiro/kg. Saimniece apgalvo, ka vietējā produkta tirgū vēl nav. 

Reklāma
Reklāma

 

Jau nopērkami vietējie smaržīgie tomāti. Tie, kas lieli, iesprāguši un smaržo patiešām "tomātīgi", nopērkami pa 2 eiro kilogramā. Apaļie, vienāda izmēra un skaistie ap 3 eiro un dārgāki. 

Gailenītes, kā sola tirgotāji, ir no Latvijas mežiem. Tīras un skaistas. Zaļumi, kabači, kāposti, kartupeļi... 

Vairāk cenas skaties galerijā.