Lietderīgi padomi, kā izvēlēties viedpulksteni bērnam

Esat iecerējis iegādāties viedpulksteni bērnam, taču nezināt, ar ko sākt? Nav šaubu, ka viedpulksteņa izvēlē ir svarīgi vairāki aspekti, kas attiecas gan uz paša bērna, gan bērna vecāku interesēm. Lai atvieglotu īstā lēmuma pieņemšanu, esam apkopojuši dažus lietderīgus padomus, kas pavisam noteikti noderēs ikvienam vecākam, iegādājoties viedpulksteni bērna vajadzībām.
Mazie ķipari pavisam noteikti būs sajūsmā par tādām funkcijām kā veikto soļu uzskaite, zvanu, īsziņu un balss ziņu saņemšanas, kā arī nosūtīšanas iespēja un, protams, arī kameras funkcija.

FOTO: Publicitātes foto

Mazie ķipari pavisam noteikti būs sajūsmā par tādām funkcijām kā veikto soļu uzskaite, zvanu, īsziņu un balss ziņu saņemšanas, kā arī nosūtīšanas iespēja un, protams, arī kameras funkcija.

Pārliecinieties par ierīces siksniņas izturību

Viens no svarīgākajiem aspektiem viedpulksteņa iegādē bērnam nepārprotami būs pulksteņa vispārējais izturības līmenis. Ņemiet vērā, ka bērns ar šo pulksteni pavadīs lielāko dienas daļu, tajā skaitā arī draiski blēņojoties skolas vai piemājas pagalmā, kas nozīmē tikai vienu – pulkstenim nepieciešama pietiekoši izturīga siksniņa, lai maksimāli izvairītos no tā nozaudēšanas. 

Īpašu uzmanību būtu jāpievērš siksniņas aizdares vietai – tai nevajadzētu būtu pārāk vaļīgai vai sastāvēt no viegli deformējamām detaļām.

 

Rūpīgi analizējiet viedpulkstenī iekļautās funkcijas

Nākamais būtiskais elements ir bērnu viedpulkstenī iekļauto funkciju dažādība. Šajā izvēles etapā vajadzētu koncentrēties ne tikai uz bērna vēlmēm un iecerēm, bet arī elementiem, kas lieti noderēs tā sauktās vecāku kontroles vajadzībām. 

Kas attiecas uz bērnu vēlmju apmierināšanu, mazie ķipari pavisam noteikti būs sajūsmā par tādām funkcijām kā veikto soļu uzskaite, zvanu, īsziņu un balss ziņu saņemšanas, kā arī nosūtīšanas iespēja un, protams, arī kameras funkcija. 

 

Ņemiet vērā, ka bērns ar šo pulksteni pavadīs lielāko dienas daļu, tajā skaitā arī draiski blēņojoties skolas vai piemājas pagalmā, kas nozīmē tikai vienu – pulkstenim nepieciešama pietiekoši izturīga siksniņa, lai maksimāli izvairītos no tā nozaudēšanas. 

 

Runājot par funkcijām, kas lieti noderēs vecāku sirdsmieram, pirms iegādes pārliecinieties, ka viedpulkstenis ir aprīkots ar šādiem papildelementiem:

  • SOS poga – elements, kas atļaus bērnam nosūtīt palīgā saucienu īsziņas vai zvana formātā uz iepriekš iestatītiem primārās palīdzības numuriem;
  • GPS raidītājs – elements, ar kura palīdzību Jūs varēsiet sekot līdzi bērna atrašanās vietai reāllaikā;
  • GEO zona – elements, kas vecākiem ļaus iestatīt tā dēvēto drošo zonu, kurā bērnam ir atļauts vai iecerēts pārvietoties. Tiklīdz šī zona tiek pārkāpta, viedpulkstenis nosūtīs paziņojumu uz Jūsu mobilo telefonu.

 

Pārbaudiet arī ierīces savienojamību 

Protams, arī viedpulksteņa savienojamības faktoram ar citām viedierīcēm ir pietiekoši liela nozīme. Ja Jūsu izvēlētā ierīce neatbalsta savienojamību ar Jūsu mobilo telefonu, Jūs gluži vienkārši nebūsiet spējīgs piekļūt bērna lokācijai vai saņemt viedpulksteņa raidītos SOS signālus. Tāpēc pirms viedpulksteņa iegādes vienmēr pārliecinieties par savienojamības iespējamību.

 

Lai ierīce bērna vajadzībām spētu kalpot pēc iespējas ilgāk un izturēt tādas nodarbes kā spēlēšanās lietū, un smilškastē, uz tā jābūt norādītam IP67 vai IP68 marķējumam.

 

Iesaistiet bērnu viedpulksteņa dizaina izvēlē

Jāsaprot, ka viedpulkstenis bērnam kalpos arī kā vizuāli pievilcīgs aksesuārs, tāpēc būtu ieteicams ierīces izvēles procesā iekļaut arī pašu bērnu. Nav noslēpums, ka bērni novērtē košas krāsas un izteiksmīgus printus, tāpēc, pirms galējā lēmuma pieņemšanas, noskaidrojiet bērna cerības attiecībā uz pulksteņa dizaina īpatnībām. 

Mūsdienu bērnu viedpulksteņu klāsts ir neiedomājami plašs, sākot no spilgtiem neona toņiem līdz pat printiem, kuros attēloti bērnu mīļākie multfilmu varoņi.

 

Izpētiet, vai pulkstenis ir ūdens un putekļu izturīgs

Noslēdzošais ieteikums viedpulksteņa iegādē bērnam ir sekojošs – izpētiet, vai konkrētais pulkstenis ir ūdens, putekļu un dažādu netīrumu izturīgs. Lai ierīce bērna vajadzībām spētu kalpot pēc iespējas ilgāk un izturēt tādas nodarbes kā spēlēšanās lietū, un smilškastē, uz tā jābūt norādītam IP67 vai IP68 marķējumam.

 

Kvalitatīvi un funkcijām bagāti viedpulksteņi internetā

Viedpulkstenis bērnam ir lielisks veids, kā iepriecināt bērnu īpašos svētkos, kā arī nodrošināt vecāku sirdsmieru, apzinoties, ka bērns ir drošībā un nav novirzījies no sava ieplānotā dienas maršruta. 

Apskatiet un iegādājieties viedpulksteni pie mums – interneta veikalā 220.lv! Mūsu klāstā pieejami gan koši un funkcijām bagāti viedpulksteņi, kā arī citas preces bērniem, kas pavisam noteikti liks Jūsu bērna sirsniņai iepukstēties vēl straujāk.