5 faktori, kas palīdzēs izvēlēties bērnu velosipēdu

Iestājoties siltākam laikam, lielākā daļa cilvēku kļūst arvien aktīvāki un izvēlas pēc iespējas vairāk laika pavadīt svaigā gaisā. Arī bērni, protams, nav izņēmums. Kā jau ierasts, tad bērni ir ļoti aktīvi. Viņiem patīk daudzas aktivitātes, piemēram, spēļu spēlēšana kopā ar draugiem, kā arī braukšana ar velosipēdu.
Riteņbraukšana ir viens no veidiem kā lieliski pavadīt savu brīvo laiku.

FOTO: Publicitātes foto

Riteņbraukšana ir viens no veidiem kā lieliski pavadīt savu brīvo laiku.

Skatoties uz to, ka mūsdienās bērni un jaunieši arvien vairāk laika pavada, lietojot mobilos telefonus vai datorus, tad vecākiem arvien vairāk bērni ir jāmudina doties svaigā gaisā. Riteņbraukšana ir viens no veidiem kā lieliski pavadīt savu brīvo laiku. Tomēr jāsaka, ka velosipēda iegāde var nebūt visai viegla, jo mūsdienās velosipēdu klāsts ir ļoti liels, tāpēc izvēles izdarīšana var prasīt diezgan daudz laika. Ja arī Tev šobrīd ir nepieciešams iegādāties velosipēdu savam bērnam, tad raksta turpinājumā minētie padomi būs noderīgi. 

 

Velosipēda izmērs

Mūsdienās ir iespējams iegādāties dažāda izmēra bērnu velosipēdus. Vissvarīgāk ir izvēlēties bērna vecumam un augumam atbilstošu velosipēdu. Nekādā gadījumā nevajadzētu iegādāties lielāku velosipēdu nekā vajadzīgs, ar tādu domu, lai velosipēds kalpotu ilgākam laikam, līdz ar to būs iespējams ietaupīt. Braukšana ar nepiemērota izmēra velosipēdu var nopietni apdraudēt bērna drošību. Bērnu velosipēdu izmēri tiek noteikti pēc riepu izmēra. Lai būtu vieglāk izvēlēties velosipēdu bērnam, ir izveidota tabula, kurā iespējams ieraudzīt skaitļus 12, 16, 20, 24 un 26. Šie skaitļi norāda attiecīgo velosipēda izmēru balstoties uz paša bērna auguma izmēriem. Šīs tabulas ir izveidotas, lai vecāki būtu informēti par to, kādu velosipēdu nepieciešams iegādāties un kādam bērna vecumam un augumam konkrētais velosipēds būs piemērots. Vislabākais veids, kā attālināti iegādāties piemērotāko velosipēdu bērnam, ir veikt mērījumus. Nepieciešams nomērīt bērna kāju garumu no stakles līdz pat zemei. Zinot šo izmēru, būs daudz vienkāršāk atrast īsto velosipēdu. 

 

Kvalitāte

Līdzīgi kā cilvēki izvēlas pēc iespējas kvalitatīvākas ikdienas preces, piemēram, mobilos telefonus, datorus, arī pārtiku, tāpat vajadzētu pievērst uzmanību arī bērnu velosipēdiem. Neskatoties uz to, ka iegādātais velosipēds nekalpos pārāk ilgi, jo bērns vienkārši izaugs no tā, un būs nepieciešams jauns velosipēds, tāpat vajadzētu iegādāties pēc iespējas kvalitatīvāku velosipēdu. Jo kvalitatīvāks būs velosipēds, jo mazāk būs jāuztraucas par to, ka braukšanas laikā varētu saplīst kāda detaļa. Ar kvalitatīvāku velosipēdu bērns varēs drošāk pārvietoties. Vēl viens kvalitatīva velosipēda pluss – to vēlāk varēs pārdot par augstāku cenu. 

 

Velosipēda svars

Diezgan liela daļa pieejamo bērnu velosipēdu ir diezgan smagi. Daži modeļi var sasniegt pat pusi no paša bērna ķermeņa svara. Jo smagāks būs velosipēds, jo grūtāk bērnam būs tikt galā ar to. Jāņem vērā, ka velosipēds netiks lietots tikai pa gludiem asfaltētiem ceļiem. Iespējams, ka bērns gribēs velosipēdu uznest pa kāpnēm vai arī pārnest pāri kādam šķērslim, kas gadījies viņam ceļā. Ja velosipēds tiks nēsāts, tad tā svars ir ļoti būtisks. Vislabāk izvēlēties pietiekami vieglu velosipēdu, lai bērnam nenāktos pārpūlēties, to ceļot. Mūsdienās visvieglākie bērnu velosipēdi ir pieejami ar alumīnija vai titāna rāmjiem. Gadījumā, ja velosipēda riepas un citas detaļas ir samērā vieglas, tad nevajadzētu izslēgt arī tērauda rāmju velosipēdus, kas būs ļoti izturīgi un kalpos ilgu laiku. 

 

Drošība

Iespējams, ka pats svarīgākais faktors velosipēda izvēlē, ir drošība. Nav nekā svarīgāka par to, lai bērns justos ērti un droši, pārvietojoties ar velosipēdu. Noteikti jāpievērš uzmanība tam, lai bērns nepieciešamības gadījumā bez problēmām varētu nolekt nost no velosipēda. Tāpat ir svarīgi, lai bērns bez piepūles ar abām rokām varētu satvert stūri. Ļoti svarīgas ir bremzes. Lielākoties visi bērnu velosipēdi ir aprīkoti ar dubulto bremzēšanas sistēmu. Tas nozīmē, ka ir iespējams bremzēt gan ar rokas bremzēm, gan ar pedāļu palīdzību. Pirms bērns pats uzsāk braukt ar velosipēdu, kādam no vecākiem ir jāpārliecinās, ka viņš prot pielietot abu veidu bremzes, it īpaši rokas bremzes. 

 

Cena

Nav noslēpums, ka lielākajai daļai cilvēku noteicošais faktors kādas preces iegādē, ir cena. Zinot to, ka bērni aug visai ātri, viņiem bieži nepieciešams iegādāties jaunu apģērbu, apavus, kā arī dažādas rotaļlietas. Varētu teikt, ka velosipēds nav viens no lētākajiem pirkumiem, tāpēc nereti vecāki ļoti izvērtē vai viņu bērnam tas patiešām ir vajadzīgs. Protams, izvēles izdarīšanā nepieciešams atcerēties, ka velosipēds ir viens no tiem līdzekļiem, kas spēj bērnu noturēt svaigā gaisā nevis pie datora ekrāna, kā arī jāņem vērā, ka braukšana ar velosipēdu palīdzēs uzturēt labu fizisko formu, kas ir svarīga arī bērniem. Tāpēc pirms nolemt velosipēdu neiegādāties, jāņem vērā visi pozitīvie aspekti, kas nāk tikai par labu, ja bērnam ir iespēja iegūt savā īpašumā velosipēdu. 

 

Ceļu satiksmes noteikumi

Arī bērniem ir jāievēro ceļu satiksmes noteikumi. Ikvienam vecākam savam bērnam ir jāiemāca, kā ir pareizi piedalīties ceļu satiksmē ar velosipēdu. Vislabākajā gadījumā, ja vecāki pirmās reizes brauks kopā ar saviem bērniem, tādējādi varēs izstāstīt un parādīt, pa kurieni drīkst braukt, kā pareizi šķērsot brauktuvi, kā arī zinās, kādos gadījumos jābūt īpaši piesardzīgam. 

 

Kur iegādāties bērnu velosipēdu?

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku izvēlas nepieciešamās preces iegādāties tieši internetā. Iepirkšanās internetā ir ērta un vienkārša, kā arī iespējams ietaupīt laiku. Velosipēdi bērniem ir pieejami interneta veikalā Xnet.lv. Šeit noteikti varēsi atrast savam bērnam piemērotu velosipēdu. Xnet.lv interneta veikals piedāvā ne tikai bērnu velosipēdus, bet arī sieviešu un vīriešu velosipēdus, kā arī daudzas citas ikdienā nepieciešamās lietas. Ir cilvēki, kuri baidās iepirkties internetā, jo nezina kāda tiks piegādāta prece. Par šo nav jāuztraucas, jo internetā iegādātās preces noteiktajā laikā var atgriezt atpakaļ pārdevējam, ja tās tomēr nav izrādījušās tādas kā iepriekš cerēts.