Kāpēc ieteicams apdrošināt bērna veselību un nedarbus?

Pēdējo gadu laikā ir pieaugusi vecāku interese par bērnu nelaimes gadījumu apdrošināšanu. Ja 2010. gadā “Seesam” apdrošināja 5684 bērnus, tad 2011. gadā – jau 8239 bērnus. Savukārt apdrošināšanas atlīdzībās 2011. gadā kopumā izmaksāti vairāk nekā 44 000 latu.

“Seesam” ir vienīgā kompānija, kas piedāvā apdrošināt arī bērnu civiltiesisko atbildību. Tas ir būtiski gadījumos, kad bērna rīcības dēļ cietušas trešās personas vai viņu manta.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Seesam” ir vienīgā kompānija, kas piedāvā apdrošināt arī bērnu civiltiesisko atbildību. Tas ir būtiski gadījumos, kad bērna rīcības dēļ cietušas trešās personas vai viņu manta.

Apdrošini bērnu pret nelaimes gadījumiem!
“Seesam Insurance AS” Latvijas filiāles Atlīdzību departamenta speciālists Aigars Umbraško stāsta, ka, ciešot nelaimes gadījumos, bērni visbiežāk gūst kāju un roku traumas, ka arī galvas smadzeņu satricinājumus. Taču smagākās traumas tiek gūtas satiksmes negadījumos:
– “Seesam” pret nelaimes gadījumiem apdrošina bērnus no dzimšanas līdz 22 gadu vecuma sasniegšanai. Mūsu statistika liecina, ka vecāki biežāk izvēlas apdrošināt bērnus vecumā no trīs līdz vienpadsmit gadiem. Pavisam mazus bērnus un vecāko klašu skolēnus vecāki apdrošina retāk. Taču pēdējā gada laikā lielākās apdrošināšanas atlīdzības izmaksātas pēc satiksmes negadījumiem, kuros iekļuvuši tieši vecāki bērni.

Piemēri:

     * Rīgā satiksmes negadījumā iekļuva 19 gadus veca meitene, kas brauca ar velosipēdu. Viņa guva nopietnas galvas un ķermeņa traumas. Apdrošināšanas atlīdzība šajā gadījumā bija 1320 latu.
    * Kādam 16 gadus vecam velosipēdistam, kuru Rīgā notrieca automašīna, pēc negadījumā gūtās traumas nācās ārstēties slimnīcā, kur viņš pavadīja 19 dienas. Pēc šī negadījuma “Seesam” izmaksāja apdrošināšanas atlīdzību 1280 latu apmērā.

Gribu uzsvērt, ka bērnu nelaimes gadījumu apdrošināšanas polise ir spēkā visā pasaulē. Viens nesens atgadījums. Ceļojuma laikā Grieķijā, Korfu pilsētā, 20 gadu vecu jaunieti no Latvijas uz gājēju pārejas notrieca motociklists. Pēc negadījuma puisis ar kaulu lūzumiem un citām traumām tika nogādāts slimnīcā, kur pavadīja 21 dienu. Pēc šī negadījuma “Seesam” cietušajam izmaksāja atlīdzību 810 latu apmērā.

 

Apdrošini bērna nedarbus!
“Seesam” piedāvā vairākas bērnu apdrošināšanas programmas. Plašākā no tām ir “Ekstra”, kuru vecāki arī pārsvarā izvēlas, jo tajā cita starpā ietverta arī bērna civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. Piebildīšu, ka pagaidām “Seesam” ir vienīgā kompānija, kas piedāvā apdrošināt arī bērnu civiltiesisko atbildību. Tas ir būtiski gadījumos, kad bērna rīcības dēļ cietušas trešās personas vai viņu manta.

Minēšu atkal dažus piemērus no “Seesam” pēdējā laika pieredzes:

Reklāma
Reklāma

    * Rīgas rajonā kāds astoņus gadus vecs zēns nejauši paklupa un, ietriecoties skatlogā, sabojāja veikala īpašumu. Veikalam nodarītos zaudējumus 90 latu apmērā sedza “Seesam”.     

    * Kāda piecus gadus veca meitenīte, ciemojoties kaimiņu mājā un metot ar rotaļlietu, nejauši trāpīja pa LCD televizora ekrānu un to sabojāja. Šajā gadījumā kaimiņiem par nodarīto skādi tika izmaksāta atlīdzība 212 latu apmērā.

    * Un vēl kāds atgadījums. Kāds deviņus gadus vecs zēns uzskrēja savam skolasbiedram un netīšām izsita viņam pastāvīgo zobu, kuru vajadzēja protezēt. Izdevumus par to 109 latu apmērā sedza “Seesam”.

“Seesam” uzsākusi kampaņu, kuras laikā bērnu nelaimes gadījumu apdrošināšanas polises var iegādāties ar būtiskām atlaidēm. VAIRĀK LASI ŠEIT!

Par “Seesam Insurance AS”
“Seesam Insurance AS” ir Baltijas valstīs strādājoša nedzīvības apdrošināšanas kompānija, kuras vienīgais akcionārs ir Somijas lielākajā finanšu grupā “OP-Pohjola” ietilpstošā nedzīvības apdrošināšanas kompānija “Pohjola Insurance Company Ltd.”, kas ar vairāk nekā 120 gadu darbības pieredzi ir ne tikai vecākā, bet arī lielākā un stabilākā apdrošināšanas kompānija Somijā.
Starptautiskā drošības reitingu aģentūra “Standard & Poor's” piešķīrusi “Pohjola Insurance Ltd” drošības reitingu AA-, kas ir viens no augstākajiem reitingiem Skandināvijā un augstākais starp Baltijas valstīs strādājošajām nedzīvības apdrošināšanas kompānijām.
Pagājušā gada nogalē “OP-Pohjola Group” ietilpstošie “Seesam” nedzīvības apdrošināšanas uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pabeidza apvienošanos, izveidojot vienotu Baltijas valstīs darbojošos uzņēmumu “Seesam Insurance AS”, līdz ar to kļūstot par nozīmīgu apdrošināšanas tirgus spēlētāju visā Baltijas reģionā. Uzņēmuma kopējais bruto prēmiju apgrozījums 2011. gadā sasniedza 47 miljonus eiro. “Seesam Insurance AS” tiek nodarbināti vairāk nekā 350 darbinieki, nodrošinot klientu apkalpošanas servisu 32 klientu apkalpošanas centros Igaunijas, Latvijas, un Lietuvas lielākajās pilsētās.

Informāciju sagatavoja: Dace Raciborska, “Seesam Insurance AS” Latvijas filiāles Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta speciāliste.

 

Ieskaties: www.seesam.lv