Par CSDD pakalpojumiem būs jāmaksā vairāk

Atsevišķi CSDD piedāvāto pakalpojumu tarifi ir nemainīgi vēl kopš laikiem, kad Latvijā iedzīvotājiem makos bija lati. Pa šo laiku cenas ir kāpušas teju it visam. No aprīļa cenas plānots aktualizēt arī CSDD pakalpojumos.
Tehniskās apskates cena pieaugs par vidēji 10 %.

FOTO: Shutterstock.com

Tehniskās apskates cena pieaugs par vidēji 10 %.

Vislielākās izmaiņas būs par transportlīdzekļu tirdzniecības vietas reģistrāciju, bet tas attieksies tikai uz komersantiem un vairāk uz tiem, kas pārdod lietotus spēkratus. Tagadējo 14 eiro vietā uzņēmumiem, reģistrējot tirdzniecības vietu, vajadzēs šķirties no 174 eiro, ziņo portāls "Lsm.lv", atsaucoties uz "Latvijas Radio".

 

Lielākās izmaiņas autovadītājiem būs par pieprasītajiem spēkratu reģistrācijas numuriem, kas satur tikai viena cipara simbolus vai tādu ciparu kombināciju, kur pirmais cipars ir jebkāds skaitlis un visi atlikušie simboli ir "0". Cena par tiem pieaugs no 300 līdz 500 eiro. Savukārt ierastajām numura zīmēm sadārdzinājums ir 1,69 eiro.

 

Par nepilnu eiro pieaugs B kategorijas vadīšanas eksāmena sadaļa par spēkrata izmantošanu. 

Reklāma
Reklāma

 

Plānots, ka tā maksās nepilnus 15 eiro. Turpretim, ja ir vēlme nokārtot eksāmenu uz motocikla, tad pārbaude maksās lētāk.

 

Savukārt tehniskās apskates cena būs vienkāršota. Turpmāk spēkratus vairs neparedz dalīt pa degvielas veidiem, bet gan pa transportlīdzekļu kategorijām. Un šis pakalpojums pieaugs vidēji par 10 %, kas ir daži eiro.

Saistītie raksti