Vīrieša viedoklis: Kā man izprast sievieti grūtniecības laikā?

Es neesmu psihoterapeits, ārsts vai teologs, tāpēc šis bloga ieraksts būs vairāk mana personīgā pieredze kā divu bērnu tēvam. 

FOTO: Shutterstock.com

Grūtniecība var būt plānota, neplānota vai pat negribēta, bet visās situācijās tās būs lielas pārmaiņas sievietes garīgajai pasaulei un ķermenim. Šīs pārmaiņas no iekšas nāk arī ārā, it sevišķi, ja vide, kurā sieviete dzīvo nav ideāla priekš attiecībām vai ģimenes. Ja vīrieša un sievietes starpā pirms bērniņa pieteikšanās jau ir laulība, tad viennozīmīgi sievietei šī grūtniecība rada arī mazāk baiļu, jo drošības sajūta viennozīmīgi ir svarīga katrai sievietei un kas attiecībās var būt svarīgāks par laulību mīlestībā. Tas nozīmē, ka arī jums nebūs tik daudz jāpiepūlās, lai sieviete justu drošību, BET neatslābstiet, jo šo ietaupīto laiku varat ieguldīt citās lietās!:)


Kas tad sievietei būtu vajadzīgs? Svarīgāk laikam būtu saprast kas notiek viņas pasaulē, lai saprastu, ko viņa vēlas. Reiboņi, slikta dūša, garšas pastiprināšanās vai pazušana, smaržu pastiprināšanās, straujas garastāvokļu maiņas, krampji, spiediens uz muguru/gurniem/kājām,murgi pēdējos mēnešos (ko izraisa bērna spiediens uz kuņģi, ja ko nejaucu) satraukuma sajūta, pastiprināta jūtība pret strīdiem un konfliktiem, pastiprināts uztraukums vai pie mazuļa ierašanās viss būs gatavs. Filmās bieži ir redzēs, ka vīrietim piekar 10kg maisu pie vēdera un saka tad nu staigā un sajūties kā grūtniece, bet, manuprāt, tas ir kas vairāk. 


Vienmēr būtu svarīgi atcerēties, ka tā ir jūsu sieviete - tā pati, kas bija pirms grūtniecības, kas smaidīga iepriecināja jūs ar vakariņām, maziem pārsteigumiem, bučām un mīļiem sms. Šobrīd jūs viņai varat to visu atlīdzināt un vēl nedaudz pielikt klāt :) Esiet pacietīgi, iejūtīgi - esiet ģimenes galva un atrisiniet problēmsituācijas, lai sievietei par tām nav jādomā un viņa justos drošībā. Palutiniet viņu ar pēdu vai muguras masāžu, pavadiet kopā laiku palasot kādu grāmatu, paskatoties filmu vai vienkārši runājoties .. izrādiet, ka arī paši gaidāt mazuli un labprāt iesaistāties sarunās par bērniņa dzimumu, gultiņas un ratiņu izvēli, to kur bērns mācīsies un vai viņam vairāk patiks sports vai māksla. Te daži aizdomājās - kur skriet laikam pa priekšu, bet manuprāt ir lieliski, ja ģimene var kopīgi veidot savas nākotnes plānus. Jā, reizēm šie plāni nenotiek dzīvē, bet jāsaprot, ka tā ir bijis jau nolemts pirms jūs savus plānus izdomājat.

Ja esat bijis vairāk "tusētāja" tips, tad sāciet vairāk pavadīt laiku kopā ar savu mīļoto, jo viņai to tiešām vajag un viņa to novērtēs. Sievietes viegli piedod, bet nekad neaizmirst un tas var atstāt pēdas arī uz jūsu turpmāko kopdzīvi (intīmo un saskarsmi) pēc bērniņa piedzimšanas. 

Ja jums jau ir kāds bērniņš vai sieva vēl strādā - dodiet viņai brīvdienu pašai sev, kurā viņa var vienkārši izgulēties, aiziet pie friziera vai pasēdēt ar draudzenēm un padalīties savā pieredzē.

Reklāma
Reklāma

Vai sievietei mainās vēlēšanās attiecībā uz intīmām attiecībām? Domājams, tas ir atkarīgs no sievietes, bet ņemiet vērā viņas izjūtas. Pacietību, izpratni, mīlestību un došanas prieku novēlu katrā pāra attiecībās - gan gaidot bērniņu, gan ikdienā!