Noskaidros ģimenes, kam apmaksās medicīniskās apaugļošanas procedūras

Trešdien, 11.decembrī plkst.12 portāla "Mammām un tētiem" mājīgajās telpās tiks noteiktas tās Latvijas ģimenes, kas labdarības kampaņas īstenošanas gaitā saņems finansiālu atbalstu medicīniskās apaugļošanas procedūru veikšanai, lai īstenotu savu sapni par sen gaidīto mazuli.

Trešdien izlozēs tās piecas ģimenes, kurām palīdzēs tikt pie ilgi gaidītā mazuļa.

FOTO: Mārcis Baltskars, http://www.baltskars.lv/

Trešdien izlozēs tās piecas ģimenes, kurām palīdzēs tikt pie ilgi gaidītā mazuļa.

 

"Labdarības kampaņa, ko organizē biedrība "Labu darot", tika uzsākta šā gada maijā ar mērķi izglītot Latvijas sabiedrību par neauglību un tās ārstēšanās iespējām, vismaz piecām Latvijas ģimenēm - pa vienai no Rīgas, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Kurzemes - sniedzot finansiālu atbalstu medicīniskās apaugļošanas procedūrām," stāsta SIA "ELVI Latvija" kampaņas galvenā atbalstītāja, komercdirektore Laila Vārtukapteine.

 

"Mūsdienās arvien vairāk pāriem rodas grūtības ieņemt bērniņu - šī problēma aktuāla arī Latvijā. Turklāt neauglība var rasties arī ģimenēs, kur jau ir viena vai vairākas atvases," skaidro reproduktīvās veselības privātklīnikas EGV Klīnika dibinātājs un neauglības ārstēšanas aizsācējs Latvijā Dr.Voldemārs Lejiņš.

 

...nereti praksē ir gadījumi, kad ģimenes pat vairakkārt ņem kredītu, lai spētu apmaksāt medicīniskās apaugļošanas procedūras, kas izmaksā vairākus tūkstošus latu...


"Valsts finansējums, lai palīdzētu visām ģimenēm, kam ir nepieciešama neauglības ārstēšana, pagaidām ir nepietiekošs. Līdz ar to daudzu vecāku sapnis par bērniņu var tikt ilgstoši atlikts vai pat nepiepildīties vispār." Dr.V.Lejiņš arī atzīst - nereti praksē ir gadījumi, kad ģimenes pat vairakkārt ņem kredītu, lai spētu apmaksāt medicīniskās apaugļošanas procedūras, kas izmaksā vairākus tūkstošus latu.

 

Tādēļ kopš šā gada maija tika vākti ziedojumu līdzekļi, lai vēl vairāk ģimenēm palīdzētu īstenot savu sapni par sen gaidīto mazuli. Vienlaikus tika uzrunātas arī ģimenes, kam šāda veida finansiālais atbalsts ir nepieciešams. "Kopumā esam saņēmuši 98 pieteikumus no visas Latvijas, kas tika rūpīgi izvērtēti pēc izvirzītajiem kritērijiem. Pēc nejaušības principa trešdien, preses konferencē, tiks noteiktas tās ģimenes, kas saņems pilnīgi apmaksātu medicīniskās apaugļošanas kursu EGV Klīnikā,” informē Dr.V.Lejiņš.

 

Aicinām mediju pārstāvjus piedalīties preses konferencē, kuras laikā tiks noteiktas tās Latvijas ģimenes, kas labdarības kampaņas ietvaros saņems finansiālu atbalstu medicīniskās apaugļošanas procedūru veikšanai, lai piepildītu savu sapni par sen gaidīto mazuli.

Reklāma
Reklāma

 

Preses konference notiks 2013.gada 11.decembrī portāla "Mammām un tētiem" mājīgajās telpās (Rīgā, Brīvības ielā 40 – 16 (ieeja no pagalma)). Sākums plkst.12. Pasākuma ilgums - aptuveni 1 stunda.


Preses konferencē runās:

Gints Lazdiņš, biedrības "Labu darot" pārstāvis;

Laila Vārtukapteine, SIA "ELVI Latvija" komercdirektore;

Māris Arājs, reproduktīvās veselības privātklīnikas EGV Klīnika galvenā ārsta vietas izpildītājs;

Andželika Kāle un Aina Poiša, Latvijas Ģimenes psihoterapeitu biedrības pārstāves.

Lūgums pieteikt savu dalību līdz 10.decembra plkst. 20.00, rakstot uz e-pastu kazimiera.puzo@elvi.lv vai zvanot uz 26589930.

 

Padarīt Latviju bagātāku aicina biedrība "Labu darot" ar nacionālo mazumtirgotāju ELVI, EGV Klīniku, mājsaimniecības lielveikalu "DOMO", ātrās ēdināšanas restorānu ķēdi "Hesburger", veikalu-noliktavu "AlkOutlet" un dzelzceļa starptautisko pasažieru pārvadātāju "L-Ekspresis". Papildu informāciju par kampaņu var meklēt "Labu darot" mājaslapā: www.labudarot.lv.