Naktī uz pasažieru prāmja piedzimis puisītis

Uz pasažieru prāmja Silja Festival, kas naktī no 10. uz 11. jūniju bija ceļā no Stokholmas uz Rīgu, aptuveni 40 jūras jūdzes no Ventspils piedzima puisītis, raksta ziņu portāls www.nra.lv.

Ilustrācijai izmantota mammam.lv reģistrētās mammas Ritas Jefimovas iesūtītā bilde.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrācijai izmantota mammam.lv reģistrētās mammas Ritas Jefimovas iesūtītā bilde.

Plkst. 03.16 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC RIGA) saņēma zvanu no Silja Festival, ka nepieciešama dzemdējošās pasažieres medicīniskā evakuācija.

Izvērtējot situāciju, MRCC RIGA mobilizēja dežūrējošo Gaisa spēku Aviācijas bāzes helikopteru MI-17 LAF-101 un Jūras spēku Flotiles kuģi KA-06 GAISMA, kā arī nepieciešamības gadījumā nodrošināja Igaunijas Apvienoto jūras un aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra helikoptera iesaistīšanos.

Taču plkst. 03.50 tika saņemta priecīgā ziņa, ka uz pasažieru prāmja Silja Festival laimīgi pasaulē nāca kārtējais mazulis, un medicīniskā evakuācija vairs nav nepieciešama.

Nedaudz pirms plkst.11.00 prāmis pienāca Rīgas ostā, kur māmiņu ar mazuli gaidīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ārsti.

Arī aizvadītā gada nogalē bija gadījums, kad uz pasažieru prāmja Silja Festival L sievietei bija sākušās dzemdības un tika lūgta MRCC RIGA palīdzība veikt medicīnisko evakuāciju.

Pirms nedēļas portāls mammam.lv/tetiem.lv rakstīja par kādu sievieti Amerikā, kas dzemdēja pie auto stūres. Līdzīgi gadījumi bijuši arī Latvijā. Lasīt vairāk...
Autore: Ilze Zālīte, www.nra.lv




Reklāma
Reklāma