Amerikā sieviete piedzemdē pie auto stūres, līdzīgi gadījumi bijuši arī Latvijā

Amerikāniete dzemdējusi pie automašīnas stūres, braucot uz dzemdību namu, atsaucoties uz newsru.com raksta portāls apollo.lv. Arī Latvijā bijuši gadījumi, kad topošās māmiņas dzemdējušas mašīnā pa ceļam uz dzemdību iestādi, pagalmā pie slimnīcas vai, piemēram, braucot liftā.

Ilustrācijai izmantota Līgas Rones Cālītes iesūtītā fotogrāfija galerijā Dzemdību diena. Līga nav šī raksta varone.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrācijai izmantota Līgas Rones Cālītes iesūtītā fotogrāfija galerijā "Dzemdību diena". Līga nav šī raksta varone.

Amanda Makbraida vadīja automašīnu ceļā uz dzemdību namu, blakus sēdēja viņas bērna tēvs Džozeps Fillips. Džozefam nav autovadītāja tiesības, tāpēc vienīgais, ko viņš varēja darīt - satvert mašīnas stūri pēc tam, kad Amanda bija iekliegusies un novilkusi bikses. Mazulis bija piedzimis.

Amanda paņēma mazuli, mašīnā ieslēdza siltumu un atļāva Džozefam braukt atlikušo ceļa daļu līdz hospitālim.

General Motors, kura kompānija ražojusi auto Chevrolet Cobalt, kurā notika neparastās dzemdības, paziņojusi, ka ģimenei dāvinās divus bērnu autosēdeklīšus, bērnu ratiņus, autiņbiksītes gadam un citas dāvanas.

Pēc portāla mammam.lv/tetiem.lv apkopotās informācijas arī Latvijā bijuši gadījumi, kad sievietes laidušas pasaulē veselus un spriganus bērniņus tā arī nenokļūstot līdz demdību zālei.

Līdzīgi kā Amandai Makbraidai arī kādai Latvijas iedzīvotājai dzemdības sākās mašīnā, par laimi šai gadījumā pie stūres sēdēja vīrs, kurš vienlaikus vadot automašīnu, pa telefonu saņēma no vecmātes instrukcijas, kā mierināt un uzmundrināt turpat aizmugurējā krēslā dzemdējošo sievu. Pie dzemdību iestādes jaunos vecākus sagaidīja vecmāte ar palīgiem, kas turpat mašīnā pārgieza mazulim nabassaiti.

Kāda cita māmiņa, sajūtot dzemdību sāpes, nolēma, ka visātrāk līdz slimnīcai nokļūs pati, braucot ar savu automašīnu. Viņa piezvanīja vīram un abi norunāja tikties dzemdību iestādē. Tās bija sievietes otrās dzemdības, kas viņai par pašai par pārsteigumu noritēja tik ātri, ka viņa knapi, knapi paguva nokļūt galamērķī. Vecmāte dzemdētāju ar dvieli sagaidīja pagalmā un turpat arī notika dzemdības.

Vēl kāda portāla mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma savu otro bērniņu sagaidīja liftā.
Izlasi! Mans otrais dēls piedzima... liftā.

Un šie nav vienīgie neparastie dzemdību stāsti tepat Latvijā!:-)

Materiāls publicēts sadarbībā ar ziņu portālu apollo.lv.

Reklāma
Reklāma