Septiņi ieteikumi, kā vieglāk pārdzīvot šķiršanos ar mīļoto

Katram šķiršanās pieredze ir atšķirīga, ir tūkstoš iemeslu, kāpēc cilvēki šķiras, taču visos gadījumos ir kas kopīgs - dvēseles sāpes par attiecību pārtraukšanu. Nav vērts kādam ieteikt - neskumsti, nepārdzīvo, jo, visbiežāk, tas nenostŗādā. Ko darīt, ja pārdzīvojumu laiks ir ieildzis un draud ieslīgšana totālā depresijā? Piedāvājam dažus vērtīgus ieteikumus, kā vieglāk tikt pāri šim grūtajam periodam.  

Kad divas sirdis vairs neturas kopā, arī tad jāmēģina dzīvot ar paceltu galvu.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Kad divas sirdis vairs neturas kopā, arī tad jāmēģina dzīvot ar paceltu galvu.

 

Šķiršanās pārdzīvojumu pārtraukšanas plāniņš!

 

Pirmā diena - uzdāvini sev dāvanu

Galvenais, lai tā sagādā tev prieku - pieraksties uz masāžu, nopērc biļeti uz koncertu vai beidzot atļauj sev apēst kūku vai pīrādziņu, ko visu laiku sev esi liedzis. Un tā katru dienu - lai arī pavisam mazu, bet uzdāvini sev pa dāvaniņai.

 

Otrā diena - ievies dienasgrāmatu

Sāc rakstīt dienasgrāmatu - skaistā pierakstu blociņā vai arī elektronisko, kur pieraksti visas savas emocijas. Tā tu atbrīvosies no spriedzes un domām, kas patiesībā ne pie kā nenoved, bet tikai sarežģī tavu dzīvi.

 

Trešā diena - sāc nodarboties ar kādām fiziskām aktivitātēm

Visas negatīvās emocijas - niknumu, apvainojumu un sāpes - nekādā gadījumā mēģini sev nelaist klāt. Vienkārši tās izliec sporta zālē vai jebkur, kur var veikt kādas fiziskas nodarbes, lai neciestu tavi apkārtējie cilvēki. Piemēram, mājās tu vari boksēt spilvenu, tādējādi atbrīvojoties no negatīvisma. Sporta aktivitāšu laikā ļoti svarīgi ir patiešām "izdzīvot" visas savas emocijas, un tici, ka pēc tam tev paliks vieglāk.

 

Ceturtā diena - parūpējies par savu izskatu

Pēc šķiršanās visai bieži pazūd jebkāda vēlēšanās sekot līdzi savam izskatam, jo īpaši, ja tu savus pārdzīvojumus izciet, viens sēžot mājās. Taču, brīdī, kad atsāksi rūpēties par savu ārieni, ne tikai veldzējot dvēseles sāpes, garastāvoklis uzlabosies. Rīkojies - ieej karstā putu vannā, aizej uz skaistumkopšanas salonu, iegādājies sev jaunu apģērbu!

Reklāma
Reklāma

 

Piektā diena - kaut kur aizbrauc

Kas var būt labāks par vides un apstākļu maiņu un gūt jaunus iespaidus, kas nav saistīti ar pierasto un zināmo! Tā kā noteikti sarūpē sev kādu izbraucienu dabā, uz citu pilsētu vai citu valsti, varbūt vienkārši aizbrauc līdz jūrai. Viss atkarīgs tikai no tavām vēlmēm un iespējām. Nav svarīgi uz kurieni un cik ilgi dodies prom. Svarīgi vien ir uz laiku pamainīt apstākļus.

 

Sestā diena - satiecies ar draugiem

Pienācis laiks satikties ar draugiem, ar kuriem kopā var aiziet uz kino, kafejnīcu vai vienkārši pastaigāties. Noteikti jau esi izrunājies ar savu labāko draugu/draudzeni par visu pārdzīvoto. Tad šajā tikšanās reizē ir īstais laiks "atslēgties" kaut uz pāris stundām un runāties ar draugiem par visu ko, tikai ne tavu privāto dzīvi.

 

Septītā diena - ieved sevi mākslas pasaulē  

Viens no labākajiem pašpalīdzības veidiem ne tajā vieglākajā psiholoģiskajā situācijā ir mākslas terapija. Varbūt jau esi dzirdējis par šo efektīvo metodi? Viss ir ļoti vienkārši - paņem baltu papīra lapu, krāsas un otiņu, un zīmē. Nekādu striktu noteikumu nepastāv - zīmē, nedomājot par gala rezultātu. Svarīgs ir tikai pats process.

 

Un vēl daži padomi, ko der ielāgot

- Neliedziet sev ik pa laikam palikt vienatnē

- Kad esi viens/viena - neliedz sev paskumt. Pakāpeniski šie skumju brīži paliks arvien retāki, un pēc tam tu noteikti uz pasauli atkal varēsi raudzīties ar laimīgām acīm.

 

 

Informācija no ārzemju medijos pieejamiem materiāliem.