Gribu alimentus. Vai to var izdarīt bez jurista palīdzības?

"Vēlētos pieprasīt no bērna tēva alimentus. Esmu maznodrošināta. Esmu dzirdējusi, ka tad varot izmantot advokāta palīdzību bez maksas. Kur man griezties, piemēram, Valmierā, lai to izmantotu? Vai pieprasot alimentus vispār ir vajadzīga advokāta palīdzība?"

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Atbild juriste Irīna Švarcbaha:

"Izmantot advokāta vai jurista pakalpojumus Jūsu norādītā gadījumā ir Jūsu izvēle. Par bezmaksas juridiskām konsultācijām Jums būtu jāinteresējas Valmieras novada Sociālā dienestā. Papildus vēlos Jūs informēt, ka prasības pieteikums par maza apmēra uzturlīdzekļu piedziņu, noformējams atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātam paraugam, kuru ikviens, var atrast šeit: http://www.tiesas.lv/index.php?id=27. Ministru kabineta apstiprinātā veidlapa ir paraugs, kas regulē, kā prasītājam formulējami savi prasījumi.

 

Reklāma
Reklāma

Ja prasība nebūs noformēta atbilstoši Civilprocesa likuma prasībām, tiesnesis uzliks par pienākumu novērst konstatētos trūkumus. Ja trūkumi nebūs novērsti termiņā, tiesa Jums atgriezīs pieteikumu. Tā kā prasības pieteikuma atdošana nav šķērslis tā atkārtotai iesniegšanai tiesā, Jums nāksies vai nu meklēt jurista vai advokāta palīdzību, vai mēģināt pašam prasību noformēt atbilstoši Civilprocesa likuma prasībām."