Kādā vecumā vislabāk precēties?

Laiku lokos labvēlīgākais laiks laulībām ir ļoti mainījies, nobīdoties uz vienu vai otru pusi. Kā liecina pēdējo gadu statistika un pētījumi, mūsu laikmetā vislabāk precēties vecumā no 25 līdz 32 gadiem, jo tad pastāv vismazākais šķiršanās risks. Pētnieki neiesaka precēties pārāk agri un arī īpaši nevilkt garumā pēc 30 gadiem, kad šķiršanās risks pieaug par 5 % ar katru gadu.

Kādā vecumā vislabāk precēties?

FOTO: Shutterstock.com

Laulības laimi un noturību vienmēr ietekmējis arī tāds neromantisks faktors kā ienākumi. Pagājušajā gadā zinātnieki no Bātas Universitātes apgalvoja, ka atklājuši tādu vīra un sievas ienākumu proporciju, kas nodrošina mājās mieru un laimi. Pēc vairāk nekā 6000 amerikāņu mājsaimniecību ienākumu analīzes piecpadsmit gadu periodā pētnieki nonāca pie dažiem secinājumiem par vīra psiholoģisko stāvokli, kas saistīts ar sievas naudas daudzumu.

Kamēr sievas ienākumi nesasniedz 40 % no kopējā ģimenes maka, vīrs jūtas komfortabli, taču, tiklīdz viņa nopelna vairāk, spalvas iet pa gaisu – vīra stresa līmenis pakāpeniski pieaug. Kaut kas pirmatnējs vīrietī tiek apdraudēts, un pat tad, ja naudas ģimenē ir vairāk, vīrietim tas liek nervozēt. Ir jau arī pamats – ja 1980. gadā tikai 13 % precēto sievu pelnīja vairāk par vīru, tad 2017. gadā jau gandrīz trešdaļa, un šī tendence pieaug. Pētījums gan izgaismo vēl kādu patiesību – vislielāko stresu vīram tomēr sagādā situācija, kad viņš ir vienīgais ģimenes apgādnieks.

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti