Vīrieša viedoklis: Matiņus intīmajā zonā skūt nepieciešams

Intīmās zonas matiņu apcirpšana vai pilnīga noņemšana, higiēnisko un estētisko tradīciju izkopšana daudzās kultūrās ir plaši praktizēts paradums. Kā tas izpaužas ikdienā, kas ir būtiskākais, un kam visvairāk pievērš uzmanību vīrieši? Veicu socioloģisku aptauju, jautājot kādam zinošam sieviešu un viņu matu sakārtojumu pazinējam, kā viņš definētu bikini dizainu.

FOTO: Shutterstock.com

“Apakša izdzīta, augšā V burtiņš, var arī svītriņu vai brazīliešu variantā – pilnīgi kails rotaļu laukums,” saka viņš.

Skūšana, šķiet, izgāja no modes tajā pagājušā gadsimta gadā, kad vienai savai draudzenei, putu pilnā vannā rotaļājoties, pilnībā atbrīvoju vēdera lejasdaļu no apmatojuma. Vēlāk es viņai uzdāvināju jaunākās ražošanā palaistās brīnumžiletes.

 

Man patīk šādā veidā nodots vēstījums: “Man nav ko slēpt!”

Reklāma
Reklāma


Kā ikviens vizuālus iespaidus cienošs vīrietis esmu priecīgs, ka Sex and the City intīmās jomas dievietes Samantas vairākkārt propagandētā brazīliešu vaksācija kļuvusi pieprasītāka parādība personīgās dzīves individualitāti izpaust alkstošajām būtnēm. Man patīk šādā veidā nodots vēstījums: “Man nav ko slēpt!” Turklāt sajūtas, ko rada mīļotās personas pieskāriens kailai ādai, ir pat ārkārtīgi interesants.


Par laimi, pilnīgi nekopti biezokņi pēc pusaudža vecuma beigām ir kļuvuši par tik ārkārtīgi reti sastopamu parādību, ka to jau var uzskatīt par ekstravagantu fetišu, turklāt pat tad ik pa laikam arī tam rajonam nepieciešams iziet tehnisko apskati.


Tā pati Samanta pēc mineta kādam vīrietim deva striktu norādījumu: “Vai tu varētu skūties vai kā tamlīdzīgi? Citādi mineta laikā brīžiem ir sajūta, kā tīrot zobus ar zobu diegu.”


Vīrieši lielākoties izvēlas nesarežģītu matiņu apcirpšanu, turklāt tā īpaši nekairina ādu. Turklāt viņi sava skaistuma kopšanas kūrēm nepiešķir tik lielu nozīmi, kā šo sevis kopšanas rituālu rezultātam – visvairāk to novērtējot tieši daiļā dzimuma izpildījumā.


Viennozīmīgi visiecienītākais ir īss griezums: lidmašīnas nosēšanās skrejceļu atgādinošas elegantas svītriņas V burta vai maza trīsstūrīša veidā. Šāda griezuma formas oriģinalitāti ierobežo tikai tā nēsātājas fantāzija. Kaut ko nedaudz atstājot, dotas ārkārtīgi milzīgas iespējas variēt ar izdaiļojošajiem elementiem. Tas ir, kā nēsāt līdzi savdabīgu intriģējošu noslēpumu, ko ikviens grib dzirdēt, bet tu to dalīsi tikai ar savu tuvāko draugu. Kas tas ir? Kā izskatās? Zinātkāre un interese izzināt arī to, kādu griezumu šoreiz izvēlējusies sieviete, ir tikai vēl viens papildu cēlonis aizvien lielākai vīrieša iekārei.