Dārgais, vai tu mani beidzot precēsi?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

„Mīļais, kad mēs precēsimies?” Šis ir jautājums, kas spēj izsist no sliedēm ne vienu vien stiprā dzimuma pārstāvi. Taču, lai cik bieži šis jautājums arī neizskanētu, bildināt savu mīļoto Viņš joprojām nav saņēmies. Kādēļ tā?

Laulībā vīrietim jārespektē ģimenes viedoklis, jāpiekāpjas, jāspēj ziedoties. Ja esi brīvs puisis, vari darīt, ko un kā sirds vēlas.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Laulībā vīrietim jārespektē ģimenes viedoklis, jāpiekāpjas, jāspēj ziedoties. Ja esi brīvs puisis, vari darīt, ko un kā sirds vēlas.

Viņi vēlas bērnus, mājas un seksu. Un tieši tāpat viņi vēlas sievietes – bet ne jau sievas. Vismaz ne pagaidām. Tā jaunākajā pētījumā secinājuši ASV zinātnieki, kuri aptaujājuši 25-33 gadus vecus amerikāņu vīriešus. 

Pētījumā atklāti desmit iemesli, kāpēc vīrieši negrib uzņemties saistības, - sākot no tā, ka mūsdienās tāpat ir viegli atrast seksa partneri, un beidzot ar bailēm no šķiršanās un tam sekojošā finanšu riska, raksta portāls msn.com. 

Patiesībā jau vīrieši dziļi sirdī vēlas apprecēties un radīt bērnus – viņi novērtē laulības institūciju. Taču viņiem ir pa prātam vecpuiša dzīve, turklāt mūsdienās daudz mazāks spiediens jūtams no baznīcas, darba devēja un sabiedrības puses: agrāk tieši šis apstāklis pamudināja pieņemt lēmumu precēties. 

 

Lūk, daži izplatītākie iemesli, kāpēc vīrietis nevēlas precēties: 

...es vēl neesmu saticis savu īsto un vienīgo 

Daži vīrieši uzskata, ka savas īstās otrās pusītes atrašana ir ļoti laikietilpīgs process. Viņi nav pārliecināti, ka meitene, ar kuru viņi ir kopā patlaban, ir tieši tā, vienīgā. Vīrieši nevēlas piedzīvot šķiršanos un ar to saistīto finanšu risku. Viņi jūtas drošāk, dzīvodami kopā tāpat, bet precēšanās. Jo šādā veidā viņi var izvairīties no situācijas, ka bijusī sieva pēc šķiršanās būs ieguvēja finansiālā ziņā. 

 

...gribu vairāk laika veltīt karjeras veidošanai 

Protams, darbs paņem daudz laika un pūļu. Kāpjot pa karjeras kāpnēm, bieži vien ir jāstrādā arī vakaros un brīvdienās. Tādējādi cieš ģimene, jo atliek mazāk laika, ko pavadīt kopā ar tuviniekiem. 

 

...vēlos saglabāt brīvību 

Reklāma
Reklāma

Laulībā vīrietim jārespektē ģimenes viedoklis, jāpiekāpjas, jāspēj ziedoties. Ja esi brīvs puisis, vari darīt, ko un kā sirds vēlas. 

 

...negribu, ka mani ierobežo 

Ja nevienai neesi devis solījumu būt uzticīgs uz mūžu, tu vari pats izvēlēties, ar ko satikties. Vīrieši zina, ka šādā gadījumā viņiem varēs vienlaikus būt vairākas seksuālas partneres, un tas viņiem, bez šaubām, ļoti patīk. 

 

...vēlos visu nopelnīto tērēt tikai tam, kam pats gribu 

Ja tev nav ģimenes, visu nopelnīto naudu vari bez sirdsapziņas pārmetumiem tērēt tikai savām vajadzībām. Vari atļauties pirkt dārgas „puišu rotaļlietiņas”, ar ko palepoties draugu kompānijā. Ja tev ir ģimene, visi izdevumi jāsaskaņo ar dzīvesbiedreni, ņemot vērā visas ģimenes vajadzības. 

 

...nepatīk meklēt kompromisus 

Ja esi precējies, regulāri rodas situācijas, ka jāmeklē kompromisi, lai nonāktu pie kopsaucēja. Ja dzīvojat kopā „tāpat vien”, par to nevajag lauzīt galvu. 

 

Avots: www.kasjauns.lv