Seksā ātri beidzu... Kā nepazaudēt draudzeni?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

„Seksā es tik ātri beidzu, ka nespēju apmierināt draudzeni. Baidos, ka viņa sameklēs kādu citu vīrieti, bet es draudzeni negribu zaudēt. Kā risināt problēmu?” jautā kāds mammam.lv/tetiem.lv reģistrēts lietotājs. Atbild attiecību konsultants Arturs Šulcs.

Ilustrācija: Jānis Beķeris, mammam.lv/tetiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrācija: Jānis Beķeris, mammam.lv/tetiem.lv

„Īsi un konkrēti aprakstīšu savu problēmu, ceru, ka būs kāds vērtīgs padoms, kas man palīdzēs.
Parasti es ļoti ātri uzbudinos, kā arī ātri beidzu! Man ir 18 gadi, zinu, ka esmu jauns. Bet es noteikti negribu ar to sadzīvot visu atlikušo dzīvi. Nevēlos zaudēt sev tuvu cilvēku tikai tādēļ. Protams, tas arī nav vissvarīgākais faktors, bet, ja meitene nekad nesaņem cerēto, tad viņai rodas vēlēšanās meklēt citu, kas to var nodrošināt. Es nevēlos to piedzīvot.”

Stāsta attiecību konsultants Arturs Šulcs.

Ko vēlas sievietes?
Sievietes apmierināšana un fakts, ka vīrietim ātri noiet — tās ir divas dažādas lietas. Jo dzimumloceklis nebūt nav labākais instruments, ar ko vīrietis var sagādāt baudu sievietei. Anatomiski sievietei klitors atrodas augstu virs maksts. Attiecīgi, ja loceklis tiek ievadīts makstī, tas neskar klitoru. Protams, vīrietis var nogulties augstu pār sievieti un mēģināt panākt, lai loceklis, slīdot makstī, kairinātu arī klitoru. Taču, ja pāris par to nav padomājuši, nav šo tehniku atstrādājuši, vai loceklis ir tik ļoti stingrs, ka ar to klitoru aizskart nav iespējams, tas paliek nekairināts un sieviete īstu baudu negūst. Sievietei locekļa darbošanās makstī ir patīkama un erotiska, taču līdz orgasmam šādā veidā viņu novest izdodas ļoti reti. Tātad var vai nu dzimumakta laikā klitoru pastimulēt ar pirkstiņiem vai rīkoties kā austrumnieki: viņi sievieti vispirms noved līdz diviem, trijiem orgasmiem un tikai tad vīrietis ieiet sievietē un ejakulē. Ja sievietei bauda ir radīta, viņai ir pilnīgi vienalga, cik ātri vīrietim noiet: pēc minūtes, divām vai divdesmit. Ja abiem process ir bijis baudpilns, nav nozīmes, cik ilgs laiks ir pagājis.

Kāpēc gribas ātri pamest sievietes klēpi?
Ja vīrieti uztrauc priekšlaicīga ejakulācija, jautājums, cik ātri viņam noiet? Medicīnisks iemesls iespējams tad, ja vīrietim bijusi nopietna galvas trauma, ja nefunkcionē mugurkauls (piemēram, paralizēta ķermeņa lejasdaļa), ja viņš ilgstoši lietojis alkoholiskos dzērienus vai narkotikas, kuru dēļ vairs nevar prognozēt, kā ķermenis uzvedīsies. Pārējos gadījumos runa ir par psihoemocionālām problēmām, kas izpaužas fiziskos simptomos. Priekšlaicīgas ejakulācijas cēlonis visbiežāk ir pārmērīgs trauksmes līmenis. Vīrietis neapzināti mīlējas pēc principa: ātrāk, ātrāk sievietē iekšā, ātrāk izlaist sēklu un prom. Rodas jautājums, kāpēc puisis nevēlas aizkavēties sievietes klēpī? Iespējams, ka viņu biedē sieviete kā tāda vai arī biedē pats dzimumkontakts. Un tam visbiežāk ir kāds psiholoģisks iemesls, kam ar seksualitāti vispār nav nekāda sakara. Tas ir tikai barometrs, kas rāda trauksmes līmeni un nedrošību. Ar šo jautājumu vīrietim būtu jāstrādā psiholoģiski.

Ejakulācijas procesa trenēšana
Tomēr šai problēmai ir arī fizisks risinājums. Vīrietis var trenēt ejakulācijas procesu. Masturbācijas laikā vajag pastimulēt locekli un tiklīdz ejakulācija gandrīz sasniegta, ļaut loceklim atkal atslābt. Tā vajadzētu rīkoties trīs četras reizes pēc kārtas. Šādā veidā baudu var iemācīties kontrolēt. Tas var noderēt arī citiem mērķiem. Piemēram, austrumnieki uzskata, ka mūža otrajā pusē vīrietim nevajadzētu ejakulēt katrā dzimumaktā, jo, saglabājot sēklu, vīrietis uztur ķermeņa tonusu. Baudpilnā sajūta un enerģijas uzplūds, ko dzimumakta laikā izjūt sieviete, skar arī vīrieti. Tas ir milzīgs patīkams ķermenisks uzbudinājums, neskatoties uz to, ka sēklu viņš nav atdevis. Sajūta ir līdzīga kā staigājot metru virs zemes. Jaunībā gan to ir grūti izdarīt, bet mūža otrajā pusē tas ir ieteicams. Šādi vīrietis spēj ar nelieliem pārtraukumiem nodarboties ar seksu. Ja sēklu izlaiž, jāgaida, kamēr sēkliņa atjaunojas, bet pusmūžā tas nenotiek tik ātri, cik jaunībā. Šī prasme noder arī gadījumos, ja nav pie rokas kontracepcijas līdzekļa, bet partneri ir stabili un nebaidās no slimībām. Tad šāda veida sekss ir drošs arī no izsargāšanās viedokļa.
 

Reklāma
Reklāma