Intīmi. Kādu vibratoru izvēlēties anālajam seksam?

Kādu vibratoru izvēlēties, lai draugam veiktu anālo prostatas stimulāciju, jautā kāda mammam.lv/tetiem.lv lasītāja. Meklējam atbildi kopā ar attiecību konsultantu Arturu Šulcu.
 

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

„Savam draugam jau ilgāku laiku veicu anālo prostatas stimulāciju. Līdz šim to viņam esmu darījusi ar pirkstiem, viņš no tā gūst baudu un spēcīgas izjūtas. Bet nu esam nolēmuši to pamēģināt ar vibratoru. Esam papētījuši internetā dažādus vibratorus, bet to piedāvājumu klāsts ir tik liels, arī izmēri ir visdažādākie. Tāpēc nolēmu pavaicāt kādam speciālistam — cik liela izmēra vibratoru izvēlēties un kāda veida, dildo, stap on, standarta vai kādu citu? Atradām internetā arī tādus, kuri speciāli paredzēti vīriešu anālajām atverēm, tieši prostatas stimulācijai, bet tur arī izmēri atšķiras, tādēļ grūti saprast, kuru izvēlēties. Kurš ir tas piemērotākais vibrators tieši anālās prostatas stimulācijai un efektīva prostatas orgasma sasniegšanai?” raksta mamma.lv/tetiem.lv lasītāja.

Atbild attiecību konsultants Arturs Šulcs.
Vislabākie instrumenti — pirksti
Anālās atveres kairināšanu pielieto cilvēki ar dažādu seksuālo orientāciju un jāteic, ka tas liecina par augstu intimitātes līmeni starp cilvēkiem. Viņiem ir interesanti vienam otra ķermenī atrast dažādas jūtīgas vietas. Ir labi, ka vīrietis ir spējis uzticēties sievietei un sieviete savukārt vīrietim un ka viņi kopā var meklēt jaunas nianses, kas abiem rada baudu.
Jāteic, ka anālai stimulācijai vislabākie instrumenti ir pirksti, kurus atkarībā no partnera izjūtām, var modelēt — var lietot vienu vai divus pirkstus. Protams, pirms tam jāparūpējas par higiēnu — jāveic klizma, taču arī to var pārvērst par erotisku procedūru. Ja cilvēki spēj viens otram uzticēties, par to mierīgi runāt, pārvar iekšējas barjeras, šādas procedūras var padarīt par erotiskas spēles elementu. Turklāt tam ir arī medicīnisks efekts. Senajā Austrumu medicīnā ir uzskats, ka cilvēkam pēc 40 gadu vecuma klizma ir jāveic regulāri. Šādi cilvēks palīdz savam organismam attīrīties, vieglāk izvadīt toksiskās vielas un līdz ar to paildzināt dzīves ilgumu.  Divu cilvēku attiecībās ne tikai šī attīrīšanās procedūra, bet pat gatavošanās tai var kļūt par veselu piedzīvojumu.
Otrs, kas jāņem vērā, ka, lai cik īsus nagus mēs apgrieztu, tie var ievainot anālo atveri, tāpēc tie jānosedz — būtu jālieto gumijas pirkstiņš vai cimds. Svarīgi izmantot arī lubrikantus, lai nodrošinātu slīdamību.

Anālai stimulācijai vislabākie instrumenti ir pirksti, kurus atkarībā no partnera izjūtām, var modelēt — var lietot vienu vai divus pirkstus.

Eksperimentē ar mazākiem priekšmetiem!
Atbildot uz jautājumu, jāsaka, ka konkrētajā vēstulē ir jūtama spriedze. Šķiet, ka sieviete  no notiekošā bīstas, viņai šķiet, ka ar daudzumu, kvantitāti panāks labāku rezultātu, bet tā nav. Ir svarīgi, ieklausoties otrā, izkopt tehniku. Mazais pirkstiņš, ar ko tiek kairināta anālā atvere, var radīt lielāku baudu, nekā liels dildo. Var izmēģināt arī dažādus dubultās nozīmēs priekšmetus, piemēram,  gludu zobu sukas kātiņu, vaska sveci. Noteikti nedrīkst sākt ar resnākiem priekšmetiem! Jāsāk ar diametrā šaurākiem un jāvēro vai otram tas nerada sāpes. Ievadāmais priekšmets nedrīkst būt  resnāks par fizioloģiski noteikto.
Turklāt jāatceras, ka anālais sekss ir tikai viens no seksa dažādošanas veidiem un ar to nebūtu jānodarbojas septiņas dienas nedēļā vairākas stundas pēc kārtas. Tas ir kā papildus variants, lai pāris seksā ieviestu dažādību un gūtu baudu. Abiem dzimumiem anālā atvere ir ļoti jūtīga zona. Sievietēm viens un tas pats nervu galiņš savieno anālo atveri un klitoru, bet vīriešiem — anālo atveri un dzimumlocekļa galviņu. Taču anālā atvere nav paredzēta ļoti intensīvām darbībām kā, piemēram, maksts. Tāpēc šai gadījumā cilvēkiem jābūt ļoti uzmanīgiem, iejūtīgiem, eksperimentēt jāsāk ar mazākiem priekšmetiem.

Ir svarīgi, ieklausoties otrā, izkopt tehniku. Mazais pirkstiņš, ar ko tiek kairināta anālā atvere, var radīt lielāku baudu, nekā liels dildo.

Reklāma
Reklāma

Ko izvēlēties?
Ja tomēr pāris vēlas izmantot kādus rīkus, jāteic, ka to klāsts ir ļoti plašs un, tos izvēloties, jāvadās pēc individuālajām vēlmēm. Var ieskatīties internetveikalā „bauda.lv” . Šis veikals pieder seksologam Artūram Vāverem, var aiziet pie viņa pakonsultēties. Mans ieteikums: sākt no tievākā — apmēram  pirksta resnuma vibratora. Nav jāmēģina otram anālajā atverē ievadīt kaut ko ļoti lielu, jo svarīgākais ir kā to dara. Pat mazā analīžu noņemšanai paredzētā kociņa izmantošana anālajā seksā, var otru novest līdz ekstāzei.
Tomēr var izmantot arī dažādus intīmveikalos  iegādājamus līdzekļus. Ja sieviete vēlas jaunas izjūtas, viņa var iegādāties tā saucamo straponu, kur viņa ar jostiņu sev uzstiprina mākslīgo locekli un šādi seksa laikā sevi var izjust kā vīrieti vai kā pavēlnieci. Tas var radīt jaunas, iepriekš neizjustas emocijas.
Vēl padoms: jālieto tikai tie rīki, kas paredzēti anālai atverei. Noteikti nevar šai gadījumā lietot vaginālos vibratorus, kuri ir īsi un ar nošķeltu galiņu. Pētot seksuālo traumatismu, esmu redzējis rentgena uzņēmumu, kur vaginālais dildo ir iebāzts dibenā un anālās atveres slēdzējmuskuļu dēļ to nevar dabūt ārā. Tāpēc jāpērk noteikti tāds vibrators, kas paredzēts anālajai atverei un tad pārim jāeksperimentē, lai redzētu, kas viņiem spēj sagādāt vislielāko apmierinājumu.