Sapņos nemitīgi redzu zīdaiņus. Ko tas varētu nozīmēt?

"Pēdējo mēnesi gandrīz katru nakti man ir sapņi par to, ka man ir bērniņš vai pat dvīņi. Pieminēšu to, ka par bērniņu nemaz nedomāju, tā kā sadomājusies es nevarētu būt. Varbūt kādam ir nojausma, ko šie sapņi varētu nozīmēt?," portāla mammamuntetiem.lv forumā vaicā kāda sieviete. Mēģinājām rast atbildi pie psiholoģes un ekstrasenses Elitas Goldmanes.

Ko nozīmē sapņos regulāri redzēt mazuļus, ja pašai nemaz tādu domu nav? Foto iesūtīja portāla lietotāja Agnese Spalviņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ko nozīmē sapņos regulāri redzēt mazuļus, ja pašai nemaz tādu domu nav? Foto iesūtīja portāla lietotāja Agnese Spalviņa.

 

Sievietes stāsts:

"Sveiki visiem. Pēdējo mēnesi, gandrīz katru nakti, man ir sapņi par to, ka man ir bērniņš vai pat dvīņi. Pieminēšu to, ka par bērniņu nemaz nedomāju, tā kā sadomājusies es nevarētu būt. Pastāstīšu dažus, ko atceros.

 

Šonakt man bija tāds sapnis, ka man ir dvīņi, ja nemaldos, puika un meitene. Kaut kādu nezināmu iemeslu dēļ mani bērni bija slimnīcā, bet es biju ārā, vai izgājusi vai kā, neatceros. Kad nācu atpakaļ, tad man rokā bija glāze piena. Aizgāju pie bērniem un sāku barot ar krūti, bet, kad pabaroju vienu, noliku viņu uz gultas, un tad es nevarēju atcerēties, kuru jau esmu pabarojusi.

 

Tad atkal bija tāds, ka man draudzene ir stāvoklī, un tad man arī vajag pēkšņi bēriņu. Es arī paliku stāvoklī un tad mēs abas kaut kur skrējām, es vēl viņai prasīju, vai viņa var paskriet, jo viņai jau bija liels puncis, bet man tāds maziņš. Un tad nākamajā brīdī, man jau ir mans bērns, bet viņš kaut kāds īpašs, man bija ratiņi, bērns bija nesen dzimis, bet viņš jau skraidīja apkārt pa pagalmu (izmēros un izskatā kā zīdainis), un es skrēju viņam pakaļ un bļāvu, kāpēc viņš nevar būt tāds kā citi zīdaiņi.

 

Par šo neko daudz neatceros, atceros tikai to, ka man bija zīdainis, kas bija ļoti maziņš, sarkans, tā, kā priekšlaicīgi dzimis, un es gāju uz naktsklubu un bērniņu atstāju apsargam pie durvīm.

 

Uz doto brīdi vairs nevaru atcerēties citus. Ar laiku piemirstās. Varbūt kādam ir nojausma, ko šie sapņi varētu nozīmēt?"

 

Skaidro speciāliste Elita Goldmane, kurai nesen arī iznākusi grāmata par sapņiem un to nozīmi:

Reklāma
Reklāma

"Mēģināšu izanalizēt sapni. Protams, tas nebūs vienkārši, jo man nav informācijas no sapņa autores. Bērnam sapnī var būt visdažadākās nozīmes:

- bērns -  zīdainis kā fizisks bērns

- bērns kā kaut kas jauns dzīvē, novitāte, pēc kuras pats sapņotājs tiecas savā zemapziņā

- bērns kā jauna ideja, ko zemapziņa apstrādā jebkurā dzīves sfērā

- paša sapņotāja iekšējais bērns, kas tiecas kaut ko pavēstīt pieaugušajam sapņotājam.

 

Tā kā sapņotājas sapnī visi viņas tēli ir viņas pašas iekšējās pasaules, zemapziņas tēlu atspulgi, viņas sapņa saturs varētu tikt saprasts dažādi.

Piemēram:

- pirmais, kas nāk prātā, lasot sapni, sapņotājai kaut kas reāli ir savā dzīvē jāmaina kādā no sfērām (partnerattiecības,darbs,utt.)

- otrais variants - sapņotāja sevi ierobežo ikdienā, neļaujot sev pilnībā izpausties viņai svarīgās dzīves jomās Varbūt viņa neatļaujas būt viņa pati un, to apzinoties, pati uz sevi iekšēji dusmojas un tikai savos sapņos atļaujas justies brīva un uzvesties savādāk, būdama bērna tēlā.

- sapņotāja sirds dziļumos vēlas kādu svarīgu pārmaiņu savā dzīvē, bet reālajā dzīvē, to neatļaujas, jo "pieaugušie tā neuzvedas". Draudzenes tēls sapnī varētu būt norāde, kas tieši ir tas, ko sieviete vēlētos mainīt savā dzīvē, bet neatļaujas domāšanas stereotipu vai audzināšanas dēļ. Arī viņas viedoklis par zīdaini, kas vēl nevar skraidīt, varētu būt stereotips domāšanā, par ko liek padomāt sapnis.

 

Ieteikums sapņotājai:

- padomā, kādi domāšanas stereotipi tajā ikdienā neļauj tev justies kā pašai un realizēt svarīgus tagadnes un nākotnes sapņus!"