Viena ar trim bērniem. Kā uzlabot attiecības ar bijušo?

Sena paruna stāsta, ka divas reizes vienā upē iekāpt nav iespējams. Bet varbūt tomēr pastāv iespēja, ka vīrietis, kurš sitis sievietei, spēj mainīties?

Draudzējāmies 2 gadus. Tad, kad nedevu naudu, sāka dusmoties un piekāva mani, tas bija īsts murgs... Rezultātā šķīrāmies. Bet nu grib atpakaļ. Kaut gan es neticu, ka ir spējīgs mainīties...

FOTO: Shutterstock.com

Draudzējāmies 2 gadus. Tad, kad nedevu naudu, sāka dusmoties un piekāva mani, tas bija īsts murgs... Rezultātā šķīrāmies. Bet nu grib atpakaļ. Kaut gan es neticu, ka ir spējīgs mainīties...

"Dzīvē kļūdījos un aizgāju prom no bērnu tēva, jo viņš necīnījās gimenes labā, sāku jaunu dzīvi ar citu puisi. Pēc kāda laiciņa viņš bija ļoti mīļš pret bērniem un mani, bet finansiāli necentās mūs atbalstīt. Un mīlēja arī satikties ar draugiem. Draudzējāmies 2 gadus. Tad, kad nedevu naudu, sāka dusmoties un piekāva mani, tas bija īsts murgs... Rezultātā šķīrāmies. Bet nu grib atpakaļ. Kaut gan es neticu, ka ir spējīgs mainīties... Es audzinu viena 3 bērnus, un viens no viņiem ir ar īpašām vajadzībām. Īrēju dzīvoklīti. Pašai strādāt nav iespējams, kaut arī centos... Protams, sociālais dienests palidz, bet ar to pa maz. Vai būtu iespējams, ka draugs, to visu apdomājot, ir stipri mainījies, kaut gan finansiālii nevar atbalstīt... Bet vismaz bērnus viņš ļoti mīl un to ir pierādījis... Varbūt kaut nedaudz, bet varat kaut ko ieteikt, kā labāk sakārtot vai uzlabot mūsu attiecības..."

 

 

Atbild: Sarmīte Šmite, personīgās meistarības trenere, NLP meistare:

"Jūs pati esat atbildējusi uz savu uzdoto jautājumu, šauboties, vai šis cilvēks vispār spēj mainīties. Ja jūs pieņemat šo cilvēku atpakaļ, tas nozīmē rūpēties vēl par ceturto "bērnu", kurš, iespējams, jūs var piekaut par to vien, ka nedodat viņam naudu. Ja cilvēks palaiž rokas, tad diez vai citādi spēs dzīvot. Un vai jūs domājat, ka spēsiet viņu mainīt? Cilvēks var mainīties tikai tad, kad ir paša vēlme to darīt. Dodiet viņam laiku, lai pierādītu, vai patiešām to dara, vai tas notiek tikai uz solījumu pamata. Bet patiesībā nekas nenotiek. Jūs taču varat kādu laiku tikai satikties. Ja cilvēkam būsiet svarīga, tad viņš darīs visu, lai sāktu pelnīt, lai rūpētos par jums un jūsu kopējām lietām. Un vai tā ir bērnu mīlestība, ja piekauj bērnu māti? Pajautājiet sev, kā izpaužas šī cilvēka mīlestība pret jums un jūsu bērniem. Vai tā ir tikai solījumos un vārdos vai patiesi darbos? Lai jūsu dzīvē ienāktu patiešām īsts vīrietis, kas, iespējams, uzņemtos kaut daļu no jūsu rūpēm, pašai ir jāmainās. Jo jūsu iekšējā sajūta spoguļo pasaulei to, kā patiesībā sevi vērtējat.

Reklāma
Reklāma

Pajautājiet sev, kā izpaužas šī cilvēka mīlestība pret jums un jūsu bērniem. Vai tā ir tikai solījumos un vārdos vai patiesi darbos?

Un tā būs ar katru vīrieti, kas pie jums atnāks. Tātad vispirms jāiemācās sevi cienīt. Varbūt sociālā dienestā var parunāt ar psihologu, kas palīdzētu jums pašai saprast, ko nozīmes mīlēt un cienīt sevi. Tad pie tā kādu laiku piestrādāt un savā dzīvē pagaidām neielaist nevienu vīrieti... Citādi atkal atnāks izmantotājs... Visu var izdarīt, ja zināt ko vēlaties. Uzrakstiet uz papīra, ko savā dzīvē gribat sasniegt, ko manīt, ko uzlabot. Sāciet ar mazumiņu, sajūtiet veiksmes garšu, kaut par to vien, ja kādu rītu labi izskatāties. Parūpējaties par labu iekšējo sajūtu. Kaut vai savā dzīvē pievēršot uzmanību labām un skaistām lietām. Sākumā tas būs grūti, bet, ja to darīsiet apzināti, tad zemapziņa pārprogrammēsies. Jo vairāk ieraugām skaisto, jo vairāk tas tiek dots. Jums tagad nav viegli. Bet, vai būs vieglāk, kad būsiet ar šo vīrieti kopā? Ja jau tagad viņš jūs piekauj, kas būs vēlāk? Un vai jūs gribat, lai jūsu bērni aug un to visu redzot mācās no jūsu piemēra, kādai jābūt ģimenei?

Domājiet par sevi un saviem bērniem! Mainiet savu domāšanas veidu! Ja vēlaties kļūt laimīga tad, kad jūsu dzīvē ienāks vīrietis, tas nenotiks! Ja cilvēks nav laimīgs pats ar sevi, tad nebūs laimīgs arī attiecībās! Lai jums izdodas atrast pašai sevi! Dot savu sirds siltumu saviem bērniem! Sakiet sev, ka pienāks diena, kad manā dzīvē ienāks īsts un mīlošs vīrietis!"