Griķu spilveni — pilnvērtīgam miegam!

Esmu Spilvens. Griķu spilvens. Vēlos būt tavs draugs, psihoterapeits, skaistuma noslēpums, miega sargs un veiksmes talismans! Vai es visu to spēju? Protams! 

Kad no griķiem iegūst mazos, brūnos riekstiņus, pāri paliek daudz sēnalu. Tās izmanto spilvenu, pakaviņu un matraču pildīšanai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad no griķiem iegūst mazos, brūnos riekstiņus, pāri paliek daudz sēnalu. Tās izmanto spilvenu, pakaviņu un matraču pildīšanai.

Curriculum Vitae
Vārds Uzvārds:
Griķis (Fagopyrum esculentum Moench, saukts arī Polygonum Fagopyrum L.)
Dzimis: Āzijā, Himalaju kalnu apkārtnē mūsu ēras sākumā.
Dzīvesvietas: Eiropa kopš 15.gs., Latvija kopš 16.gs.
Ārējās pazīmes: Viengadīgs sūreņu dzimtas lakstaugs, augums 15-100cm, stublājs stāvs ar iesarkanu nokrāsu, lapas veselas, smailas, kārtainas, trīsstūraini bultveidīgas, ziedi balti vai rožaini. zied 35-40 dienas pēc sēšanas, vēl pēc mēneša nogatavina auglīšus — mazus, brūnus riekstiņus ar asām šķautnēm.
Slavējamās īpašības: Ātraudzīgs, ražīgs, izturīgs, smaržīgs, garšīgs, diētisks, plaši pielietojams.
DARBA VIETAS
Pārtika:
Attīrītie griķu graudi ir vērtīgs diētisks produkts. Tajos ir daudz leticīna, kas savukārt palīdz atbrīvoties no uzkrātā holesterīna. Griķi satur daudz minerālvielu, kalciju, dzelzi, cinku u.c Pārtikā izmanto griķu putraimus, pārslas un miltus.
Medicīna: Ēdienus no griķu putraimiem iesaka lietot pie aptaukošanās, nieru slimībām. Griķu ziedošo lapaino stiebru galotnītes izmanto, lai iegūtu rutīna preparātus, ko plaši izmanto medicīnā kopā ar C vitamīnu, lai nostiprinātu asinsvadus. Tautas medicīnā griķu ziedu uzlējumus lieto kā atkrēpošanas līdzekli.
Lopbarība: Pateicoties savai ātraudzībai un labai garšai, ir iecienīts zaļbarības augs. Sasmalcināti griķi lieliski noder putnu barībai.
Biškopība: Lielu ievērību griķis ir izpelnījies kā medus augs. Tā ziedi ir bagāti ar nektāru un ziedputekšņiem. Saulainā laikā viena bišu saime var ievākt līdz pat 8 kg medus. Tas ir gaiši vai tumši brūns ar sarkanīgu nokrāsu, ar spēcīgu garšu un aromātu.
Interjers: Kad no griķiem iegūst mazos, brūnos riekstiņus, pāri paliek daudz sēnalu. Tās izmanto spilvenu, pakaviņu un matraču pildīšanai.
Aktualitāte: Pašlaik griķis aktīvi strādā SIA „Trīs Pēdas”, kur sēnalas jeb griķu ārējais apvalks piedzīvo otro dzīvi. Tie tiek pildīti dažādos spilvenos.


Padomā pats…
• Esmu ekoloģiski tīrs izstrādājums, kas ilgi saglabā savu struktūru un nodrošina brīvu gaisa cirkulāciju — sasilušais gaiss cirkulē starp saspiestajām sēnalām, tādēļ galva nesvīst, es patīkami atvēsinu, nodrošinot pilnvērtīgu miegu.
• Ar mani ir vēsi vasarā, bet silti ziemā.
• Es pilnīgi atslābinu kakla muskuļus, palīdzu novērst kakla, jostasvietas, galvas sāpes, bezmiegu. Es normalizēju asinsriti un atbalsta mugurkaulu pareizā stāvoklī.
• Es veicinu kakla kroku un rīta grumbu pazušanu.
• Esmu zaļais un neizraisu alerģiju.
• Mani vari regulēt — piepildīt pilnu vai atstāt gandrīz tukšu — es nedusmošos.
• Man patīk būt stilīgam, tu varēsi mani ietērpt atkarībā no sava noskaņojuma. Askētisks melnbalts salikums? Lūdzu! Rozā aitiņas dzeltenā pļavā? Kādēļ gan ne? Klasiski balts? Protams! Esi gots? Ietērp mani melnā ar kaulu zīmējumu.
• Esmu pieejams dažādos izmēros, bet ja vēlies vari iegūt mani īpašā lielā izmērā, vai pavisam mazā, ja tas nepieciešams tavam rotaļu lācim Mikam.
• Man Tu droši varēsi uzticēt visas ikdienas rūpes un nebūšanas, taču daudz sūdzēties un raizēties Tev nebūs laika, jo manos apskāvienos Tu drīz vien aizmigsi.
• Esmu 100% latvietis.

Vai man ir trūkumi?
• Man ļoti nepatīk mitrums. Neaplej mani ar sulu vai ūdeni, neguli ar mani lietū. Es ļoti ilgi žūstu, bet, ja laicīgi nerīkosies, es sapelēšu.
• Neciešu sasmakušas telpas, man nepatīk, ka esmu sasutis un iesvīdis, tādēļ ik pa laikam ieber manu saturu bļodā un ļauj man izvēdināties. Tā es kalpošu tev ilgāk.

 

Reklāma
Reklāma

Izmēri
30x40cm, svars 0,75kg, cena Ls 5.00
40x40cm, svars 1,2kg, cena Ls 6.00
40x60cm, svars 2,2kg, cena Ls 8.00
50x60cm, svars 3,2kg, cena Ls 9.00
60x60cm, svars 4,2kg, cena Ls 10.00
50x70cm, svars 4,2kg, cena Ls 10.00

Kas vēl?
Man ir arī radinieki. Lielais brālis Sēžammaiss. Brīdinu, dikti simpātisks un šarmants — ievelk apskāvienos un nelaiž vaļā.
Vēl ir brālēni Pakaviņi. Viņi vislabāk draudzējas ar maziem bēbjiem, taču ir guvuši atsaucību arī ceļotāju vidū. Ļoti labi novērš nogurumu.
Griķu sēnalu matraci var izmantot gulēšanai uz grīdas vai kā virsmatraci gultā. Griķu sēnalu galvenā īpašība ir gaisa cirkulācija, kas nodrošina optimālu temperatūru pilnvērtīgam miegam. Matracis ilgi saglabā savu struktūru. Griķu sēnalu forma rada nelielu masāžas efektu, kas normalizē asinsriti un atslābina muskuļus. Griķu sēnalu matracis izgatavots no blīva 100% kokvilnas auduma, pildīts ar attīrītām, kaltētām sēnalām.

Matraču izmēri:
60x140 cm, cena Ls 25,00
90x200 cm, cena Ls 35,00
120x200 cm, cena Ls 50,00
Iespējams, izgatavot matraci pēc jūsu izmēriem. Izpildes laiks  4 dienas.

 

Ieskaties: www.grikuspilveni.lv