Jelgavas skolēni vāc makulatūru!

Lai rosinātu bērnus un jauniešus rīkoties videi draudzīgi un taupīt dabas resursus, Latvijas Zaļais punkts, SIA Zemgales EKO, Jelgavas Dome un Jelgavas Izglītības pārvalde aicina visu Jelgavas izglītības iestāžu audzēkņus piedalīties makulatūras vākšanas konkursā Dabu es saucu par mājām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Makulatūras vākšanas akcijas nodrošināšanai izglītības iestādēs tiks izvietotas speciālas kastes, kurās bērni un jaunieši varēs izmest nevajadzīgo papīru.


„Izglītības iestādes konkursā var piedalīties, sākot no 14. februāra līdz Jelgavas pilsētā organizētā Spodrības mēneša noslēgumam – 31.maijam, kad tiks izvērtēts savāktās makulatūras daudzums uz vienu izglītības iestādes audzēkni”, stāsta Zemgales EKO vadītāja Zane Ķince. „Izglītības iestāde, kas konkursā iegūs pirmo vietu, balvā saņems  ceļojošo balvu – statueti Labais nodomu koks un titulu Videi draudzīgākā skola Jelgavā, kā arī dāvanu karti 50 latu vērtībā kancelejas preču iegādei. Otrās un trešās vietas ieguvēji balvā saņems attiecīgi 40 un 30 latus vērtas dāvanu kartes kancelejas preču iegādei”, skaidro Z.Ķince

Reklāma
Reklāma


Latvijas Zaļā punkta valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs: „Atbalstu šāda veida akciju, jo makulatūras vākšana un papīra pārstrāde būtiski pasargā Latvijas mežus no pārmērīgas izciršanas. Nododot pārstrādei vienu tonnu makulatūras, tiek izglābti aptuveni 14 lieli koki, kas auguši 25 līdz 40 gadus. Tāpēc arī balva aktīvākajiem makulatūras šķirotājiem izvēlēta simboliska – Labo nodomu koks.