Idejas bērnu istabas apgleznošanai

Oriģinālu bērnistabu tu vari iegūt, apgleznojot sienas. Idejās dalās māksliniece un interjera dizainere Inese Kleine.

Vinnijs Pūks un viņa draugi lieliski derēs gan zēnu, gan meiteņu istabās. Gleznojusi I. Kleine.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vinnijs Pūks un viņa draugi lieliski derēs gan zēnu, gan meiteņu istabās. Gleznojusi I. Kleine.

 

Sienu gleznojumu pirmsākumi meklējami jau tūkstošiem gadu senā pagātnē ar alus laikmeta alu sienu zīmējumiem. Ejot cauri gadsimtiem, sienu un griestu glezniecības māksla savas virsotnes un aktualitāti sasniedza ap baroka un renesanses laikmetiem. Sienu apgleznošana atkal kļuvis aktuāla!

 

Idejas bērnistabas gleznojumiem

Bērnu istabas ir tā vieta, kur visvairāk varam ļauties fantāzijas lidojumam. Galvenais — jāseko bērna vēlmēm.

 

 

 

 


Idejas meiteņu istabām. Populārākās ir princešu un laumiņu tēmas, bet diezgan aktuālas ir zemūdens pasaules ainas ar nāriņām un krāsainām zivīm. Gleznojumus noteikti vajadzētu stilistiski pieskaņot interjeram, ja telpas iekārtojumā ir mēbeles „vintage” noskaņā, tad arī gleznojums var būt ieturēts dažās krāsās, izmantojot senlaicīgus ornamentus, un, protams, meitenīgus, bērnišķīgus zīmējumus.
Ja interjers ir veidots modernā, mūsdienīgā stilā, tad labi izskatīsies lieli stilizēti ziedi un taureņi.

Foto: www.muralmax.com

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

SKATI BILŽU GALERIJU AR SIENU GLEZNOJUMIEM!


Idejas puišu istabām. Puišu istabās šobrīd ir populāri gleznot iemīļoto Zibens Makvīnu, lidmašīnas, gaisa balonus, formulas, eksotiskas pludmales ainavas.
Aktuālas arī pirātu tēmas ar kuģiem, virvēm, karogiem un citiem atribūtiem.
Ja jums ģimenē ir divi bērni, kuriem jādzīvo vienā telpā, tad jārod vidusceļa risinājums. Labi derēs zaļgana vai smilškrāsas istaba ar meža zvēriem, džungļu vai safari dzīvnieku zīmējumiem. Vinnijs Pūks patiks abiem, un daudzi citi atpazīstamie pasaku un multfilmu tēli, taču šī izvēle noteikti paliek pašu bērnu ziņā.
Gleznas autore I. Kleine.

Gleznojumu stili un risinājumi citām telpām
Ir radies tāds jēdziens kā „trompe loiel” — no franču valodas acu apmāns. Šo mākslas formu plaši izmantoja senie grieķi, romieši, un no jauna šis stils atdzima renesanses un baroka laikā. Sienu glezniecībā to plaši izmanto arī mūsdienās, jo cilvēkiem patīk izjust trīs dimensiju ainavas burvību, ļaujoties neīstas realitātes sajūtai. Plaši izmantoti temati šajā glezniecības veidā ir jūras skati, lauku ainavas, Toskānas ainavas, klasiska stila ziedu dārzi ar strūklakām.

Foto: www.trompe-l-oeil-art.com

Trīs dimensiju gleznojumi ir labi piemēroti gan plašām, gan mazākām telpām, jo rodas dziļuma ilūzija ar telpas paplašinājumu. Populāri ir uzgleznot nišu, logu, nodrupušus ķieģeļus vai kolonnas, perspektīvā atveidotas grīdas flīzes, pastiprinot ilūzijas sajūtu. Šis ir vissarežģītākais sienu apgleznošanas veids, bet ar ļoti efektīgu rezultātu.
Ir arī citi apgleznošanas risinājumi, stilizētāka jeb askētiskāka stila piekritējiem interjerā, kā, piemēram, gleznojumi ar stilizētiem ziediem un ornamentiem, kas var būt veidoti vienā krāsā vai ar dažām krāsu pārejām, atturīgi un nepārspīlēti, kā neliels sienas akcentējums, kas tiek pieskaņots kopējam telpas interjeram.
Apetītes rosināšanai var uzgleznot augļus vai vīnogu stīgu vītnes virtuvē vai ēdamtelpā.


Informāciju sagatavoja māksliniece, interjera dizainere Inese Kleine, www.sienugleznojumi.lv.