Bērnu adoptētājiem turpmāk izmaksās lielākus uzturlīdzekļus par bērnu ņemšanu aprūpē

Lai veicinātu ārpusģimenē esošo bērnu labākās intereses un iespējas nonākt ģimenē, labklājības ministrs Jānis Reirs izdevis rīkojumu Valsts sociālās aprūpes centriem (VSAC) nodrošināt uzturnaudu izmaksu adoptētājiem atbilstoši valstī noteiktajiem minimālajiem uzturlīdzekļiem – 95 vai 114 eiro mēnesī atbilstoši bērna vecumam.

Adoptētājiem būs vairāk naudiņas.

FOTO: Shutterstock.com

Adoptētājiem būs vairāk naudiņas.

Līdz šim topošajiem bērnu likumiskajiem aizbildņiem, kuri pirmsadopcijas procesā bērnu paņēmuši savās mājās, izmaksātās uzturnaudas apmērs būtiski atšķīrās, kā arī bija mazāks par valstī noteiktajiem minimālajiem uzturlīdzekļiem.
 

Lasi arī: Cik pabalstus no valsts var saņemt bērna aizbildnis?
 

Reklāma
Reklāma

Lai nodrošinātu vienlīdzīgu attieksmi attiecībā uz atbalstu bērna uzturēšanai adoptētājiem, stiprinātu un veicinātu ārpusģimenes aprūpi, turpmāk VSAC izmaksātais uzturnaudas apmērs cilvēkiem, kuri uz laiku paņēmuši bērnu savā aprūpē, ir jānodrošina atbilstoši valstī noteiktajam minimālajam uzturlīdzekļu apjomam.

Minimālais uzturlīdzekļu apmērs 2017. gadā ir 95 eiro mēnesī (bērniem līdz septiņu gadu vecumam) un 114 eiro mēnesi (bērniem no septiņu līdz 18 gadu vecumam).