Vai zini, kuras drēbes jāmazgā karstā ūdenī? Eksperta ieteikumi veļas mazgāšanai

Veļas mazgāšanas veidam un mazgāšanas līdzekļa izvēlei ir būtiska nozīme ādas kopšanā, īpaši tas attiecas uz jutīgas ādas tipu. Pareiza veļas mazgāšanas līdzekļa izvēle būtiski var ietekmēt ādas veselību.
Ņem vērā šos padomus, lai drēbes būtu spožas!

FOTO: Publicitātes foto

Ņem vērā šos padomus, lai drēbes būtu spožas!

Veļas mazgāšanas veidam un mazgāšanas līdzekļa izvēlei ir būtiska nozīme ādas kopšanā, īpaši tas attiecas uz jutīgas ādas tipu. Pareiza veļas mazgāšanas līdzekļa izvēle būtiski var ietekmēt ādas veselību. 
 

Mayeri iesaka

 

Veļas mazgāšanas līdzekļa izvēle

Veļas mazgāšanas līdzekļi ir vieni no spēcīgākajiem kairinātājiem. Apģērbs un gultas veļa ir tiešā kontaktā ar mūsu ādu, tādēļ ir svarīgi izvēlēties mazgāšanas līdzekļus, kas izmazgās veļu tīru un tajā pat laikā ar iespējami minimālu alerģiju izraisošu risku. Izvēlieties mazgāšanas līdzekli, kas nesatur smaržvielas un krāsvielas, tāpat arī vēlams izvairīties no dabīgu smaržvielu saturošiem mazgāšanas līdzekļiem, jo arī tie var būt gana spēcīgi alergēni. Šādiem produktiem uz iepakojuma parasti ir redzams marķējums “Sensitive”, “nesatur smaržvielas un krāsvielas” vai tml.  
 

  • Veļas pulveri ir lētākais veļas mazgāšanas līdzeklis, bet pastāv iespēja, ka laika gaitā veļā izkrāsies neizskalotās pulvera atliekas.
  • Veļas mazgāšanas želejas ir ūdenī labi šķīstošs mazgāšanas līdzeklis, un ja domājat pat apkārtējo vidi, šis mazgāšanas līdzeklis būs pareizā izvēle.
  • Veļas mazgāšanas kapsulas ir ērtākais un praktiskākais veļas mazgāšanas līdzeklis, jo nav jādomā par pareizu mazgāšanas līdzekļa devu.

 

 

Veļas mazgāšanas līdzekļa daudzums vienā mazgāšanas reizē? 
 

Mazgājamā līdzekļa daudzumu nosaka ūdens cietība un veļas netīrības pakāpe. Jo cietāks ūdens un netīrāka veļa, jo vairāk mazgāšanas līdzeklis jāizmanto. Ūdens cietību ir iespējams noskaidrot pie sava ūdens piegādātāja. Pareizu nepieciešamo mazgāšanas līdzekļa daudzumu atradīsiet uz Mayeri mazgāšanas līdzekļu iepakojuma. 
 

Ja mazgāšanas līdzekļa deva ir pārāk maza, tad var gadīties, ka traipi nekur nepazūd un veļa nav pietiekami tīra, 

 

savukārt pārdozēšanas gadījumā mazgāšanas līdzekļa paliekas var palikt audumā, kas var izraisīt ādas kairinājumu. Lietojot pēc iespējas vairāk mazgāšanas līdzekļa, veļa neizmazgājas labāk. Mazgāšanas līdzekļu pārdozēšana ir arī apgrūtinoša apkārtējai videi. 


Ērtākais veļas mazgāšanas līdzeklis ir veļas mazgāšanas kapsulas, to sastāvā ir koncentrēts mazgāšanas līdzeklis, kas jau ir pareizās devās. Izmantojot kapsulas, jūs novēršat mazgāšanas līdzekļa pārdozēšanu vai nepietiekamu devu. 
 

 

Reklāma
Reklāma

Mazgāšanas temperatūra 

Izmantojot zemāko ieteicamo mazgāšanas temperatūru (30°C), pareizu mazgāšanas līdzekļa devu un maksimālo mazgāšanas slodzi veļas mašīnā, tiks samazināts ūdens piesārņojums, atkritumu veidošanās un enerģijas patēriņš. Gultasveļu, apakšveļu un dvieļus mazgājiet 60 grādu lielā temperatūrā, lai pilnībā atbrīvotos no visām baktērijām, kā arī palieliniet mazgāšanas temperatūru līdz 60 grādiem infekcijas slimību gadījumā. 
 

Auksts ūdens  būs piemērots delikātiem audumiem un melnas krāsas apģērbam, kas, mazgājot karstā ūdenī, var ātri zaudēt krāsas spilgtumu. 


Remdens ūdens būs piemērots vidēji netīrai veļai un sintētiskiem audumiem. 

Karstā ūdenī jāmazgā gultas veļa, apakšveļa, dvieļi, zīdaiņu apģērbs un ļoti netīra veļa. 
 

Traipu apstrāde

Būtiski ir savlaicīga traipu apstrāde. Pamanot traipu uz apģērba svarīgi ir to apstrādāt ar traipu tīrīšanas līdzekli pēc iespējas ātrāk. Mayeri Sensitive traipu tīrīšanas līdzekļa iepakojums ir ar korķī iestrādātu birstīti vieglai un efektīvai traipu tīrīšanai. 

 

Veļas mīkstinātāja izmantošana

Izmantojot veļas mīkstinātāju, audums kļūst mīkstāks un elastīgāks, un tas aizsargā audumu no statiskās elektrības un atvieglo gludināšanu. Veļas mīkstinātāji mīkstina auduma šķiedras un var novērst audumu izraisītu ādas kairinājumu. Veļas mīkstinātāju nevajag izmantot mazgājot sporta apģērbu un apģērbu ar īpašām ūdens un vēja necaurlaidības īpašīnām, jo veļas mīkstinātājs var sabojāt šīs īpašības. 

 


Mazgāšanas programmas izvēle

Katrai mazgāšanas programmai ir sava nozīme un īpatnības. Viena patērē mazāk elektroenerģijas, citas ir paredzēta delikātiem audumiem un ir programmas, kas paredzētas lielizmēra veļas mazgāšanai. 
Pirms jebkura apģērba mazgāšanas vispirms ieteicams ieepazīties ar ražotāja norādītajiem ieteikumiem par tā kopšanu. Apģērbu mazgājot tam piemērotā temperatūrā un mazgāšnas režīmā, tas ilgāk saglabās savu kvalitāti un krāsu, kā arī nezaudēs formu. 
Mazgāšanas programmas iedalās 3 kategorijās: pēc auduma veida, ekonomiskās programmas un īpašās programmas. Kā arī katrai mazgāšanas programmai ir pieejama temperatūras izvēles funkcija – 30, 40, 60, 90oC. Der atcerēties, ka tieši ūdens uzsildīšanai veļas mazgājamā mašīna patērē visvairāk elektroenerģijas.
 

www.mayeri.lv
www.mayerisensitive.eu

Saistītie raksti