Kāpēc nevajag mazgāt dvieļus un palagus kopā ar citām drēbēm

Krāsainu un baltu apģērbu mazgāšana vienlaikus nav pieļaujama, un to zina katrs, kurš kaut reizi ir darbinājis veļas mazgājamo mašīnu, taču līdzīgi likumi attiecas arī uz dažāda veida veļu, vēsta portāls "Express".
Drēbes izmazgātas, bet vai tās tiešām ir tīras?

FOTO: Shutterstock.com

Drēbes izmazgātas, bet vai tās tiešām ir tīras?

Tumšo, krāsaino un balto apģērbu nodalīšana atsevišķos mazgāšanas ciklos ir viens no acīmredzamākajiem paņēmieniem, lai saglabātu veļu labā stāvoklī, taču ne visi no mums nodala dažādu veidu veļu. 

 

Lai gan netīri dvieļi, gultasveļa un apģērbs ir regulāri jāmazgā, tīrīšanas speciālisti brīdina, ka nedrīkst tos visus vienlaikus mest veļas mazgājamajā mašīnā. Kāpēc? 

 

Protams, izmazgāt visas netīrās drēbes uzreiz, ir daudz vieglāk un tas ietaupa kā laiku, tā tēriņus, taču ir ļoti svarīgi lielizmēra veļu mazgāt atsevišķi no drēbēm vairāku iemeslu dēļ, tostarp tāpēc, ka dvieļi, palagi un drēbes sastāv no ļoti atšķirīgiem materiāliem. 

 

Reklāma
Reklāma

Tas, ka palagi, dvieļi un drēbes ir izmazgātas, nenozīmē, ka tās ir tīras. 

Mazāki priekšmeti, mazgājot tos vienlaicīgi ar liela izmēra dvieļiem un gultasveļu, var ietīties audumā un faktiski palikt tikpat netīri, cik bija. 

 

Tāpat atšķirīgi būs mazgāšanas iestatījumi. Ja palagus un dvieļus mazgāsiet apģērbam paredzētā režīmā, kas neļaus izbalēt krāsām, visticamāk, netiks iznīcinātas baktērijas, kas slēpjas uz palagiem vai dvieļiem. Tieši šī iemesla dēļ dvieļus un palagus parasti mazgā augstākā temperatūrā un ilgāk, nekā vienkārši drēbes. 

Saistītie raksti