Šo, iespējams, nezināja pat zinošākās mammas un tēti. 9 pārsteidzoši fakti par bēbīšiem

Piekritīsi, ka jau pats bērniņa veidošanās un piedzimšanas fakts ir īsts brīnums, taču mazulīšiem ir vēl daudz interesanta, ar ko mūs, pieaugušos, pārsteigt.
Pasaule ir brīnumu pilna, un kur nu vēl cilvēka radīšanas un veidošanās stāsts.

FOTO: Shutterstock.com

Pasaule ir brīnumu pilna, un kur nu vēl cilvēka radīšanas un veidošanās stāsts.

Pasaulē ik sekundi piedzimst četri, bet minūtē – apmēram 255 bērniņi. Iespaidīgi, vai ne? Un vēl grandiozāk tas šķiet, uzzinot, ka, piemēram, no ieņemšanas brīža līdz piedzimšanai bērniņa svars palielinās trīs miljonus reižu, bet aptuveni pusgada vecumā tas divkāršojas, salīdzinot ar piedzimšanas brīdi. Ja augšanas temps nesamazinātos, iedomājies, cik svērtu bērns, uzsākot skolas gaitas.
Gribi pabrīnīties vēl? Lūk, daži iespaidīgi fakti.

 

  • Vēl esot mammas puncī, bērniņi jau raud. Tas notiek bez asarām un skaņas, taču pēc zinātnieku aplēsēm, šī prasme bērniņiem parādās apmēram 26. grūtniecības nedēļā.
  • Ja topošā māmiņa smejas, punčiemītnieks jūtas kā batutā, un viņam tas patīk.
  • Visas barības vielas, kas nonāk māmiņas organismā, vispirms tiek bērniņam, un māmiņai – tikai pārpalikumi. Tāpēc var teikt, ka mazais burtiskā nozīmē ēd mammu.
  • Katram cilvēkam ir savi unikālie pirkstu nospiedumi, un bērniņam tādi izveidojas jau trešajā grūtniecības mēnesī.
  • Aptuveni ceturtajā grūtniecības mēnesī bērniņš sāk reaģēt uz gaismu un mūziku. Piemēram, ja mammas vēderu apspīdēs spilgta gaisma, bērniņš puncī novērsīsies.
  • Piedzimstot daudzu bēbīšu ķermeni klāj pūkains apmatojums, ko dēvē par lanugo. Satraukumam nav iemesla, jo pavisam drīz pūciņas izzudīs.
  • No piedzimšanas brīža līdz iešanai uz podiņu vienam mazulim tiek izlietots vidēji 8000 autiņbiksīšu.
  • Labrocis vai kreilis? To var noteikt pirms bērniņš piedzimis. Tā kā mazulītis jau mammas puncī mācās kontrolēt savas rociņas, ultrasonogrāfijas laikā katrreiz var pavērot, kuras rokas – labās vai kreisās – pirkstiņu bērniņš zīž visbiežāk.
  • Pirmajos dzīves mēnešos bērniņi vēl neredz sapņus, taču tad, kad tie sāk rādīties, jārēķinās, ka starp skaistiem stāstiem var gadīties arī pa kādam murgam, kas laupa mazulītim miedziņu.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.parents.ru

Saistītie raksti