Viņam deva 0% izredzes izdzīvot: pasaulē vispriekšlaicīgāk dzimušajam mazulim apritējis gads

Ginesa pasaules rekordu grāmatā iekļautais amerikānis Ričards Hačinsons 5. jūnijā nosvinēja savu viena gada dzimšanas dienu, raksta CNN. Kad viņš piedzima, vien retais ticēja, ka mazulis izdzīvos.
Viņam deva 0% izredzes izdzīvot: pasaulē vispriekšlaicīgāk dzimušajam mazulim apritējis gads

FOTO: no personīgā arhīva

Mazais Ričards ieguvis Ginesa pasaules rekordu, jo kļuvis par visu laiku vispriekšlaicīgāk dzimušo mazuli, kurš izdzīvojis. Ričards savai mammai Betai medicīnisku sarežģījumu dēļ piedzima 21. grūtniecības nedēļā - piecus mēnešus jeb 131 dienu priekšlaicīgi.

Piedzimstot, Ričards svēra 337 gramus. Viņš bija tik sīks, ka vecāki mazuli varēja noturēt vienā plaukstā.

 

Ārsti, kuri konsultēja vecākus par priekšlaicīgi dzimušiem bērniem neonatoloģijas nodaļā, nedeva nekādas cerības, ka mazulis izdzīvos. 

Ričards piedzima piecus mēnešus pirms plānotā laika (Foto: Facebook / Rick Hutchinson)

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Ričarda vecāki nevarēja nakšņot pie viņa slimnīcā, tāpēc katru dienu mēroja garu ceļu no mājām Viskonsīnā uz slimnīcu Mineapolisā.

Reklāma
Reklāma

"Mēs gādājām par to, ka esam tur, lai sniegtu viņam atbalstu," Ginesa pasaules rekordiem sacīja Ričarda tēvs Riks. "Man šķiet, ka tas viņam palīdzējā izķepuroties, jo viņš zināja, ka var paļauties uz mums."

Pēc vairāk nekā sešiem mēnešiem, kas pavadīti slimnīcā, Ričards 2020. gada decembrī varēja doties mājās.

"Es nespēju noticēt, ka tas bija tas pats mazais zēns, kurš reiz bija tik slims, ka es baidījos, ka viņš varētu neizdzīvot. Tas pats mazais zēns, kurš kādreiz ietilpa man plaukstā, ar tik caurspīdīgu ādu, ka es redzēju katru ribu vēnu viņa ķermenī," sacīja Ričarda neonatoloģe Steisija Kerna.