Izmantojot populārās firmas "Fisher-Price" šūpuļkrēsliņu, miruši 32 zīdaiņi

Amerikāņu uzņēmums "Fisher-Price", kura ražotās bērnu preces ir ārkārtīgi populāras visā pasaulē, tai skaitā arī Latvijā, no pārdošanas atsaucis bērnu šūpuļkrēsliņu, kas tiek vainots 32 zīdaiņu nāvē, ziņo "BBC".

 

 

Arī Latvijā no pārdošanas Fisher-Price atsaucis bērnu šūpuļkrēsliņu

FOTO: Shutterstock.com

Arī Latvijā no pārdošanas "Fisher-Price" atsaucis bērnu šūpuļkrēsliņu

Kā ziņo ārvalstu mediji, uzņēmums atsaucis krēsliņu "Rock 'n Play". Kopš 2009.gada, kad krēsliņš nonācis pārdošanā, tajā miruši 32 mazuļi.
Par atsaukšanu piektdien informējusi ASV Patēriņa preču drošības komisija.

FOTO:  AP/Scanpix - "Fisher-Price" ražotais "Rock 'n Play" šūpuļkrēsliņš


Tikmēr uzņēmuma pārstāvji informē, ka atsaukšana notikusi brīvprātīgā kārtā, un uzņēmums joprojām ir pārliecināts, ka prece ir droša lietošanai.

 

Lasi arī šo: Šūpuļkrēsliņš no dzimšanas jeb Bēbīši ar "krātiņa bērna sindromu"


"Lai gan mēs esam pārliecināti par visas mūsu produkcijas drošību, ņemot vērā ziņojumus par gadījumiem, kad produkcija netiek izmantota atbilstoši lietošanas instrukcijai un drošības brīdinājumiem, mēs, sadarbībā ar Patēriņa preču drošības komisiju, esam nolēmuši, ka brīvprātīga preces atsaukšana no tirgus būs labākā rīcība šajā gadījumā," vēsta uzņēmuma paziņojums.

Tikmēr komisijā informē, ka vismaz 10 bērni miruši pēc tam, kad krēsliņā, neesot piesprādzēti, apvēlušies uz vēdera. Visi mazuļi bijuši vecāki par 3 mēnešiem. 

Reklāma
Reklāma

 

 

"Fisher-Price" lūdz vecākus neizmantot krēsliņu, ja viņu atvases ir vecākas par 3 mēnešiem. Atsaukti apmēram 4,7 miljoni krēsliņu.


Tāpat vecāki tiek aicināti nekavējoties pārtraukt izmantot krēsliņu un sazināties ar kompāniju "Fisher-Price", lai vienotos par naudas atmaksu.

 

No portāla Jauns.lv