Kā pareizi uzsildīt atslaukto mātes pienu?

Nekad nav par biežu atgādināt, ka mātes piens mazulim ir vislabākais ēdiens. Arī tad, ja nākas atslaukt un glabāt ledusskapī. Kā to pareizi darīt?

Ja pienu atslaucat pirms ēdienreizes, tad piens nav speciāla jāsilda. Ja piens ir glabāts ledusskapī, tad pienu sasilda silta ūdens peldē līdz mammas ķermeņa temperatūrai, kas apm. ir 36 C.

FOTO: Shutterstock.com

Ja pienu atslaucat pirms ēdienreizes, tad piens nav speciāla jāsilda. Ja piens ir glabāts ledusskapī, tad pienu sasilda silta ūdens peldē līdz mammas ķermeņa temperatūrai, kas apm. ir 36 C.

"Man ir tāda situācija, ka meitiņa savā trešajā dzīves dienā atteicās no krūts barošanas, slimnīcā visu izmēģinājām, bet bez rezultātiem, tāpēc tagad atslaucu pienu uz katru ēdienreizi. Internetā var atrast informāciju par to, kādos traukos uzglabāt pienu ledusskapī, bet nevaru atrast to, kā pienu, izņemot no ledusskapja, var uzsildīt un kā saprast to, vai tas ir pietiekami silts? Kā arī, vai drīkst pienu uzglabāt pudelītē, un kam ir jābūt virsū, var būt knupis un tas plastmasa uzgalītis, vai jāiegādājas kas speciāli?"


Lasi arī: Kā uzglabāt atslaukto mātes pienu?
 

Stāsta dūla un zīdīšanas konsultante Līga Giniborga:
"Ja pienu atslaucat pirms ēdienreizes, tad piens nav speciāla jāsilda. Ja piens ir glabāts ledusskapī, tad pienu sasilda silta ūdens peldē līdz mammas ķermeņa temperatūrai, kas apm. ir 36 C. To pārbauda, uzpilinot uz savas rokas. Rokas un piena temperatūrām jābūt vienādām. Ja piens glabāts saldētavā, tad vispirms lēnām atkausē istabas temperatūrā.

Mikroviļņu krāsniņā pienu nevar ne atkausēt, ne sildīt. Ledusskapī pienu glabā slēgtā traukā, tātad ar skrūvējamu korķīti, nevis knupīti. Vēlos jūs iedrošināt griezties pie bezmaksas zīdīšanas konsultantiem, jo bieži gadās, ka pirmajās dienās zīdainim ir dažādi iemesli, kas kavē paņem krūti pareizi un zīst. Ne vienmēr slimnīcā ir pieejami profesionāļi zīdīšanas jomā. Pēc dažām dienām, nedēļām vajag pamēģināt vēlreiz, darot to kopā ar profesionāli. Zvaniet uz KKM kluba zīdīšanas konsultantu vienoto tālruni: 26617788, izstāstīt savu situāciju un administratore Natālija palīdzēs atrast jums vistuvāk dzīvojošo Zīdīšanas konsultantu, kas dosies pie jums uz mājām."

Reklāma
Reklāma