Kā uzglabāt atslaukto mātes pienu?

"Tā kā es arī pēc mazuļa piedzimšanas gribu saglabāt savu aktīvo dzīvesveidu, labprāt biežāk atstātu bērnu ar vīru. Bet rodas jautājums par barošanu. Kā pareizi uzglabāt atslauktu pienu? Cik ilgi drīkst uzglabāt? Vai slaukumus drīkst jaukt kopā? Ja mazais neapēd visu pienu, vai to drīkst pēc kādas stundas turpināt dot? Cik lielas pauzes starp barošanā/ atslaukšanas reizēm es varu taisīt, lai piens pēkšņi neizbeigtos?" jautā kāda mammamuntetiem.lv lasītāja.
Atslaukt pieniņu vajadzētu pēc iespējas ar tādiem pašiem intervāliem, kā bērnu būtu ēdinājusi ar krūti.

FOTO: Shutterstock.com

Atslaukt pieniņu vajadzētu pēc iespējas ar tādiem pašiem intervāliem, kā bērnu būtu ēdinājusi ar krūti.

Atbild dūla un 3 bērnu māmiņa Linda Vītuma.

 

Atslaukt pieniņu vajadzētu pēc iespējas ar tādiem pašiem intervāliem, kā bērnu būtu ēdinājusi ar krūti – tad ar piena veidošanos nevajadzētu rasties nekādiem pārsteigumiem.
 

Istabas temperatūrā atslaukto pieniņu var glabāt līdz pat 4 stundām. Ledusskapī – 3 līdz 5 dienas. Sasaldētu atslaukto pienu var glabāt līdz pat 6–12 mēnešiem.

Reklāma
Reklāma

 

Pienu sasaldēt ir ieteicams 24 stundu laikā pēc atslaukšanas. Dienas laikā atslaukto pieniņu sasaldēšanai var jaukt kopā.

Atsaldētu pieniņu vajadzētu izlietot 24 stundu laikā.
Sasaldētā piena krūzītei / paciņai noteikti vajadzētu uzrakstīt datumu, kurā tas ir atslaukts, lai lietot var sākt no vecākā.

Saistītie raksti