Kas nepieciešams skolēnam, uzsākot jauno mācību gadu

1. septembris jau tepat aiz stūra. Vecākiem ir pēdējais laiks, lai paspētu sagādāt visu nepieciešamo savam skolēnam. Kas ir nepieciešams, un ko labāk izvēlēties? Īpaši daudz jautājumu parasti ir tiem vecākiem, kuru bērni uzsāk 1. klasi.

AKROPOLE ir pieejams viss vajadzīgais un kārotais, lai uzsāktu jauno mācību gadu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

AKROPOLE ir pieejams viss vajadzīgais un kārotais, lai uzsāktu jauno mācību gadu

 

Katra skola jaunajā mācību gadā ir sagatavojusi lietu sarakstu, kas nepieciešamas bērnam 1., 5. vai 10. klasē. Tāpat ikviena skola ir izvirzījusi prasības, vai skolas telpās jāvalkā īpaša forma vai bērni var ierasties apģērbā, kādā vēlas.

 

Skolas soma

Tā nereti ir sarežģīta izvēle, jo somu veidu ir daudz un, izvēloties skolas somu, jādomā ne tikai par vizuālo izskatu, bet arī par to, cik tā ir smaga vai ergonomiska bērna mugurai.

 

Atrodams "Akropoles" skolas lietu tirdziņā

 

Pirmajās klasēs ērtāka būs koferveida soma ar cietām malām, kas ļaus burtnīcām un darba lapām nesaburzīties. Vienīgi jālūko, lai izvēlētā soma pati par sevi nav pārāk smaga un nerada lielu slodzi mazā cilvēka mugurai.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Bags and More”

 

Ērti, ja arī sporta tērpam ir piemērots maisiņš vai ar striķiem savelkama soma, kuru var uzlikt uz pleciem, dodoties pārģērbties. Iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole” līdz 6. septembrim darbojas īpaši izveidots skolas lietu tirdziņš, kur plašā klāstā atrodamas somas, kancelejas preces, kā arī citas lietas skolas sākumam.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Bags and More”

 

Rakstāmpiederumi 

Ērti, praktiski un arī stilīgi rakstāmpiederumi būs tie, kas palīdzēs ar lielāku entuziasmu mesties iekšā mācību procesā. Skolai un mācībām jāpiešķir rotaļīgums, tāpēc lieliski, ja vecāki bērnam ļauj izvēlēties kādu nieku, bez kura pat varētu iztikt, bet kurš raisa pozitīvas asociācijas par skolu, piemēram, rokassprādze, kas reizē ir arī lineāls.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Charlot”

 

Ja bērns sāks iet 1. klasē, viņam nepieciešamas īpašas pirmklasnieka burtnīcas, kuras veidotas tā, lai būtu ērtāk rakstīt.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Jānis Roze”

 

Savukārt vēlākās klasēs bērni paši var izvēlēties, kādās burtnīcās vai kladēs veiks svarīgos pierakstus. Šobrīd grāmatnīcās un kancelejas preču veikalos ir ļoti plašs piedāvājuma klāsts un ikviens varēs izvēlēties kāroto.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Jānis Roze”

 

Arī penāļu izvēle ir plaša. Iespējams, pirmajās klasēs ērtāks būs penālis ar vairākiem nodalījumiem, lai daudzos rakstāmpiederumus var labāk pārskatīt, kā arī sakārtot.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Jānis Roze”

 

Lielākās klasēs, kad rakstāmpiederumu ir mazāk, var izvēlēties penāli ar vienu nodalījumu.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Jānis Roze”

 

Pirmo klašu skolēnu radošās izpausmes 

Pirmajās klasēs bērns aizvien ir salīdzinoši mazs, un ļoti svarīgi, lai brīvajā laikā viņš var darboties radoši un attīstīt savas prasmes. Radošām izpausmēm labi noder dažādas krāsu spēles, kā arī plastilīnam līdzīga masa, no kā var izveidot teju jebko!

 

Atrodams “Akropoles” skolas lietu tirdziņā

 

Skolas gaitu uzsākšana sagādā zināmu slodzi, tāpēc vajadzētu atsaukties ikvienai bērna vēlmei mājās darboties radoši – zīmēt, gleznot, līmēt, veidot. Šādiem radošiem bērniem mājās lieti noderēs speciāls priekšauts, kas pasargās drēbes no traipiem.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Jānis Roze”

 

Apģērbs sporta stundām

Rudens sākumā, kad laiks ir labs, sports nereti notiek ārā, tāpēc vecākiem jāpadomā par tādu sporta tērpu savam skolēnam, kurā būs silti.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “SportsDirect”

 

Savukārt laikā, kad sporta nodarbības notiek iekštelpās, ērtāks var būt īsais sporta tērps.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “SportsDirect”

 

Ko vilkt 1. septembrī? 

Ir skolas, kurās ir noteikta speciāla forma vai arī ir izstrādātas vadlīnijas, kādam jābūt svētku tērpam. Ja noteikumi ir brīvāki, ierasto balto blūzi var aizstāt ar šādu elegantu kleitu.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Reserved”

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Kidzone”

 

Ikdienas apģērbs 

Bērna apģērbam jābūt ērtam, siltam, kā arī jāpatīk pašam valkātājam. Uz skolu jātērpjas tā, lai apģērbu var viegli transformēt – ja ir pārāk silts, tad kaut ko iespējams novilkt, savukārt, ja ir vēsi, var kaut ko uzvilkt.

 

Atrodams “Akropoles” veikalā “Zara”

 

Foto autors: Andris Barbans