Vecāku atsauksmes par attīstošajām, muzikālajām Fisher-Price rotaļlietām

Gudrais kucēns, dziesmu grāmatiņa un muzikālais podiņš – šīs košās bērnu rotaļlietas, ko radījis vadošais zīdaiņu un pirmsskolas vecuma bērnu rotaļlietu ražotājs pasaulē zīmols “Fisher-Price”, dāvājām testēšanai trīs mazuļiem. Vecākus aicinājām vērot, vai un kā viņu bērni šīs rotaļlietas novērtē.

Muzikālās, attīstošās Fisher-Price rotaļlietas, kuru dziesmas skan latviešu valodā, vērtē mammamuntetiem.lv lasītāji. Viņu vidū arī hokejista Jēkaba Rēdliha ģimene.

FOTO: Aigars Hibneris

Muzikālās, attīstošās "Fisher-Price" rotaļlietas, kuru dziesmas skan latviešu valodā, vērtē mammamuntetiem.lv lasītāji. Viņu vidū arī hokejista Jēkaba Rēdliha ģimene.

 

Attīstošās rotaļlietas, kurās mūzika ir latviešu valodā, aicinājām testēt trīs portāla mammamuntetiem.lv lasītāju ģimenes ar bērniem – lasītāju Jurāti Babri un viņas dēlu Jāni, mammamuntetiem.lv IT speciālistu Jāni Zālīti un viņa meitu Grietu, kā arī hokejistu Jēkabu Rēdlihu un viņa meitu Katrīni. 


Muzikālais podiņš – vērtē pusotru gadu vecā Grieta

Tētis Jānis Zalītis ir portāla mammamuntetiem.lv IT speciālists, un šobrīd strādā no mājām, ikdienā pa māju dzīvojoties kopā ar savu pusotru gadu veco meitu Grietu. Viņu ģimene testēšanai izvēlējās muzikālo podiņu, precīzāk – izvēlējās pati Grieta. Datora ekrānā skatot visas trīs spēļmantu bildes, mazā norādījusi tieši uz podiņu.  

 

"Šo podiņu bijām noskatījuši un gribējām iegādāties jau iepriekš, bet nebijām droši, vai plašajā dažādo rotaļlietu klāstā tas būs labākā izvēle. Tagad varam teikt, ka tā ir ļoti laba attīstošā rotaļlieta," mammamuntetiem.lv stāsta tētis Jānis. Tagad no rīta pirmā lieta, ko Grietai pamostoties jāizdara - jāaizskrien sameklēt podiņu, lai to samīļotu. 

Attīstošās muzikālās rotaļlietas Fisher-price.

"Kad podiņu ieslēdzām pirmo reizi, meitai bija lieli brīnumi, ka tā deguns mirgo un pat runā. Drīz vien Grietai iepatikās degunu spaidīt un klausīties, ko tas saka," novēroto stāsta tētis. Tā kā Grieta jau iepriekš bija spēlējusies ar klucīšiem, kas jāliek attiecīgās formas caurumos, viņa uzreiz sapratusi, kāds ir podiņa uzdevums. 

Atklājām, ka podiņš arī dzied, turklāt latviešu valodā, un kopš tā laika Grietai pie podiņa vislabāk patīk dejot, sist plaukstiņas un dziedāt līdzi savā valodiņā. 

"Tad atklājām, ka podiņš arī dzied, turklāt latviešu valodā, un kopš tā laika Grietai pie podiņa vislabāk patīk dejot, sist plaukstiņas un dziedāt līdzi savā valodiņā. Dažreiz, liekot klucīšus, mazā nejauši aizskar sensorus, kas palaiž dziesmiņu, un tad mazajai uzreiz ir jālec augšā un jādejo." 

Nesen Grieta atklājusi, ka podiņā var ielikt arī citas, ne vien komplektā esošās mantiņas - tad tur sēdās arī sunītis un lelles un, protams, atkal bija jādejo, jo, ieliekot kaut ko podiņā vai ņemot ārā, ieslēdzas dziesmiņa.

Attīstošās rotaļlietas.

Tētis Jānis vērtē, ka muzikālais podiņš palīdz bērnam ne tikai apgūt dažādas formas vizuāli, bet arī to nosaukumus, jo podiņš "runā" un "dzied" latviešu valodā. Tāpat ar podiņa palīdzību var mācīties ciparus, taču pusotru gadu vecajai Grietai ciparu apguve ir vēl priekšā. 

 

Rotaļlietas gadu vecam bērnam.Gudrais Kucēns – vērtē pusotru gadu vecais Jānis

Portāla mammamuntetiem.lv pastāvīgajai lasītājai Jurātei Babrei un viņas pusotru gadu vecajam dēlam Jānim izvērtēšanai nodevām Gudro kucēnu, kas māca alfabētu, ciparus, krāsas, ķermeņa daļas un dažādas dziesmiņas latviešu valodā. 

Reklāma
Reklāma

"Sākumā, iepazīstoties ar jauno draugu, mans pusotru gadu vecais Jānis bija ļoti apmulsis, tomēr ieinteresēts. Visas kucēna pogas tika „izspaidītas”, taču pirmās dienas rotaļlieta aizmirsta „dzīvoja” mantu kastē," godīgi izstāsta mamma Jurāte. 

Lielais lūzuma punkts noticis kādā dienā, kad pie Jāņa viesojās māsīca. "Bērniem tipiski - kas ir vienam, tas uzreiz vajadzīgs otram. Jānis pēkšņi saprata, ka Gudrais kucēns ir pati labākā manta, kas pieejama mājās. Māsīcai bija tieši tāds pats viedoklis - un par spīti tam, ka pašai šāda rotaļlieta mājās jau ir, Gudrais kucēns bērnu rotaļās bija vakara nagla!" smaidot  notikušo atstāsta Jurāte. Pēc tās dienas Jānis jau „atkodis” kura poga jāspiež, lai sagaidītu aplausus un kura, lai skanētu dziesmiņas, kam ar lielu aizrautību nu dejo līdzi. Tagad, vakaros ejot gulēt, Gudrais kucēns ir nopelnījis arī vakara bučas no mazā Jāņa un ir kalpojis par spilventiņu atpūtas brīžos starp rotaļām.

Fisher price rotaļlietas bērniem.

"Mani kā mammu ļoti priecē, ka ir nopērkamas bērnu rotaļlietas latviešu valodā (un kas ir skaidri saprotama un nav izkropļota), ka tās ir vizuāli pievilcīgas. Rotaļlietas mīnuss ir tas, ka pogas ir ļoti jutīgas uz pieskārieniem.


Tagad, vakaros ejot gulēt, Gudrais kucēns ir nopelnījis arī vakara bučas no mazā Jāņa un ir kalpojis par spilventiņu atpūtas brīžos starp rotaļām.

Gribētos, lai neatkarīgi no tā, kādas pogas dēls spiež, iesāktais suņuka tekstiņš netiktu pārtraukts. Arī Jānis dažkārt apmulst, kad dejo pie kādas melodijas, bet, ciešāk apkampjot jauno draugu, mūzika pārtrūkst un Kucēns sāk sarunāties," teic mammamuntetiem.lv lasītāja Jurāte Babre. 


Muzikālo grāmatu vērtē divgadniece Katrīne

Rotaļlietu zīmola "Fisher-Price" radīto muzikālo grāmatu "Stāsti un dzejoļi" mammamuntetiem.lv aicināja vērtēt arī hokejistu Jēkabu Rēdlihu un viņa meitu divgadnieci Katrīni.

Muzikālās rotaļlietas mazuļiem.

Piedāvājot izvēlēties vienu no trim muzikālajām rotaļlietām, atklājās, ka mazajai Katrīnei par lielum lielu draugu gada vecumā kļuvis augstāk aprakstītais Gudrais kucēns, par ko vecāki stāsta ar neviltotu prieku! Kolīdz skanējušas suņuka dziesmas, tā meitēns priecīgi dejojis līdzi. "Gudrais kucēns ir lieliska rotaļlieta, ko bērnam dāvināt gada jubilejā. Katrīne labu laiku to allaž ņēma līdzi, kad ar auto devāmies tālākos braucienos. Tad visa ģimene dziedājām kucēnam līdzi," smaidot atceras Katrīnes mamma Ieva Zvaigzne-Rēdliha. 

 

Rotaļlietas bērniem.Arī muzikālo, krāsaino grāmatu "Stāsti un dzejoļi", kura bērnam māca burtus, ciparus un dzejoļus, Rēdlihu ģimene vērtē kā mīļu dāvanu bērniņa gada jubilejā, jo grāmatiņa ir kā pārsteigums ar daudzām podziņām, kas piespiežot mirdz un skan.

 

"Mums kā vecākiem patīkami tas, ka grāmatiņas skaņas ir patīkamas, nevis kaitinošas, un ka skaņa ir regulējama divos līmeņos," teic hokejists Jēkabs Rēdlihs. Rēdlihu ģimene prāto, ka grāmatiņa īpašu Katrīnes uzmanību izpelnīsies atkal tad, kad viņai būs aktuāla vakara pasaciņas klausīšanās pirms gulētiešanas.

 

Attīstošās rotaļlietas, fisher priceVadošais zīdaiņu un pirmsskolas vecuma bērnu rotaļlietu ražotājs pasaulē ir zīmols “Fisher-Price”, kam ir 77 gadu pieredze attīstošo rotaļlietu izgatavošanā un kas izveidoja pirmo bērnu izpētes centru pasaulē, kurā tika pētīts, kā rotaļāšanās veicina mazuļa attīstību.