Mūsmāju vitamīnu stāsts

Pieredzi, kā kopā ar meitām runājusi par vitamīniem, iesūtījusi Ieva Grāvīte, konkursa "Mans draugs Vitamīns" dalībniece.

Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto.

Pirms ķērāmies pie zīmēšanas, nodomāju, ka jāpastāsta meitenēm Annai (3 gadi) un Madarai (gandrīz 2 gadi), kas tie tādi vispār ir un kur tos var sastapt. Līdz šim par vitamīniem meitas uzskatīja vien tos sintētiskos, ko nopērkam aptiekās un lietojam, lai rudens un ziemas vīrusi nenāk klāt. Tomēr šis gadījums ir cits.

Tāpēc sākām ar augļu un dārzeņu iepazīšanu caur spēlēšanos. Ziemassvētku rūķis Madarai bija atnesis ļoti jauku spēli, kurā var iepazīt vairākus veselīgos un vitamīniem bagātos pārtikas produktus.

Tā nu mēs ķērāmies pie darba. Salikām lielās lapas ar augļu un dārzeņu zīmējumiem, kuriem trūkst otras puses. Bērnu uzdevums ir atrast trūkstošo daļu un to pievienot lielajai lapai.

Šajā procesā mēs ne tikai meklējām īstos augļus un dārzeņus, bet arī pārrunājām, cik daudz vitamīnu tajos ir; cik svarīgi ir ēst dažādus produktus; kuri produkti garšo labāk, kuri mazāk.

Kad spēle galā, var ķerties pie zīmēšanas. Pašlaik Annai ir fona zīmēšanas laiks. Tas nozīmē, ka tiek noklāta visa lapa ar dažādām krāsām. Pirms zīmēšanas apskatījām iepriekš zīmēto Gripiņas lapu. Tā ir tumša, nomākta, dusmīga – tā teica Anna. Tad nu rosināju meitu padomāt, kāds varētu būt Vitamīns, kāda krāsa tam būtu piemērota. Anna man izstāstīja, ka Vitamīns noteikti ir priecīgs, gaišs un krāsains, jo tādi bija arī augļi un dārzeņi spēlē. Tad nu tapa arī zīmējums košās, gaišās krāsā, nu gluži kā Vitamīna mājas vietas.

Kad paskatījāmies uz tumšo Gripiņas zīmējumu un jautro Vitamīna portretu, aizdomājāmies, ko varētu darīt, lai arī Gripiņa kļūtu mazliet priecīgāka. Un Anna izdomāja, ka ir jāzīmē aplīši – vitamīniņi dažādās krāsā, tad arī Gripiņai būs labāk un viņa vairs nebūs tik drūma.

Lūk, tāda mums izvērsās veselības mācības stunda mājas apstākļos!

Lai katrā mājā dzīvo tikai un vienīgi dzīvespriecīgie Vitamīni!
 

 

Konkursu organizē AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika".

Lai piedalītos konkursā, aicini bērnu uzzīmēt draugu Vitamīnu, un zīmējumi vai nofotografētu zīmējumu kopā ar bērnu sūti uz redakcija@mammam.lv vai pievieno to bilžu galerijā Mans draugs Vitamīns. Zīmējumus var nest arī uz Mammamuntetiem.lv redakciju vai sūtīt pa pastu. Adrese: Brīvības iela 40-16, Rīga, LV-1050.

Zīmējumus konkursam gaidīsim līdz 15. martam (ieskaitot).

5 uzvarētāji balvā saņems šobrīd aktuālās sezonālās lietas:

Reklāma
Reklāma

* Tēja imunitātei.

* Propolisa sīrups.

* Sīrups "Bronhosols", "Griposols" vai "Neirosols". 

* "Lorospray" kakla sprejs.

* "Oterino" deguna pilieni.