Raidījums par drošību internetā pašiem mazākajiem kopā ar lācēnu Ričiju Rū

Tehnoloģiju uzņēmums Tet piedāvā otro sezonu bērnu raidījumam “Ričijs Rū un internets”, kurā kopā ar iemīļoto lācēnu bērni mācīsies lietot internetu droši, atbildīgi un jēgpilni. Šajā sezonā mazie skatītāji ar sarunu un jautru dziesmu palīdzību uzzinās, kā saturs internetā ietekmē emocijas, kā atšķirt digitālo vidi no reālās, un iegūs citas svarīgas prasmes.
Galvenajās lomās ir populārais lācis Ričijs Rū un pusaudze Nikola Brača.

FOTO: Publicitātes foto

Galvenajās lomās ir populārais lācis Ričijs Rū un pusaudze Nikola Brača.

Raidījums bērniem šajā sezonā piedāvās sešas izzinošas sērijas, no kurām pirmās divas jau pieejamas platformā Tet TV+. 

 

Pirmajā sērijā bērni kopā ar Ričiju Rū runā par emocijām, ko var radīt internetā redzētais, un meklē veidus, kā ar tām tikt galā. Savukārt otrā sērija veltīta pikšķerēšanas tēmai – tajā bērni mācās atpazīt bīstamas saites, vēstules un pogas, lai neiekristu interneta krāpnieku lamatās. Turpmākās sērijas ļaus atklāt vairāk par zīmēm un simboliem internetā, fotošopu un filtriem, viltus ziņām un citiem virtuālās pasaules elementiem.  

 

Tāpat kā pirmajā “Ričijs Rū un internets” sezonā, arī jaunās sērijas papildinās radoši un aizraujoši uzdevumi, ko bērniem pildīt kopā ar vecākiem vai skolotājiem, lai nostiprinātu iegūtās zināšanas par digitālo pasauli. 

 

Visi materiāli veidoti sadarbībā ar Latvijas Drošāka interneta centra (drossinternets.lv) ekspertiem, kas specializējas sabiedrības izglītošanā par bērnu drošību internetā

Katrā sērijā tiks iekļauta arī tematiska dziesma, kam vietnē digitaladrosiba.lv būs pieejami vārdi un karaoke versijas, lai bērni varētu dziedāt līdzi un pedagogi varētu šos materiālus izmantot mācību stundās.

 

Reklāma
Reklāma

Līdz 19. oktobrim katru ceturtdienu tiks pievienotas divas jaunas sērijas, kas būs skatāmas gan Tet TV+, gan vietnes digitaladrosiba.lv sadaļā “Tet skoliņa bērniem”.

Seriāla režisore ir Aija Strazdiņa-Ratinska, bet galvenajās lomās ir populārais lācis Ričijs Rū un pusaudze Nikola Brača. Tāpat raidījumā darbojas bērnu estrādes studijas "Kukuragi" un studijas "Spāre" dalībnieki.

 

Tet kopā ar Drossinternets.lv un citiem sadarbības partneriem īsteno sociālo iniciatīvu "Tet skoliņa bērniem", kas palīdz 4-7 gadus veciem bērniem izzināt drošu un atbildīgu interneta lietošanu, procesā iesaistot arī bērnu vecākus un pedagogus. 

 

Virtuālajā skoliņā jau pieejami astoņi "Ričijs Rū un internets" pirmās sezonas video, ko papildina radoši uzdevumi un materiāls pedagogiem par tādām tēmām kā pārmērīga aizraušanās ar ierīču izmantošanu, bērniem nesaprotami vēstījumi internetā un to radītie riski, sarakste ar svešiniekiem internetā, sava privātuma saglabāšana un citām. 

Saistītie raksti