Vecākus aicinām uz bezmaksas semināru-diskusiju par bērnu audzināšanu bez pēršanas

Kāpēc izveidojusies tradīcija audzināt bērnus perot? Kāpēc vecāki sit to, kurš tik ļoti viņu mīl? Vai tiešām bez pēriena bērns nevar izaugt par labu cilvēku..? Ar ko sākt, lai mainītu savu izvēlēto audzināšanas modeli? Šos un daudzus citus tematus vecāki varēs uzzināt sociālās kampaņas “Necel roku!” ietvaros organizētajā seminārā-diskusijā, kas notiks 10. septembrī. Pasākums apmeklētājiem bez maksas. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

59% Latvijas vecāku, kas piedalījās ģimenes portāla „Mammamuntetiem.lv” veiktajā aptaujā, atzina, ka savus bērnus audzina ar vardarbīgām metodēm, tai skaitā, iepļaukāšanu, uzšaušanu pa dibenu, matu raušanu u.c. Lai vecākiem sniegtu izglītojošu informāciju par bērnu audzināšanu bez pēršanas, „Mammamuntetiem.lv” un nodibinājums "Fonds Mammām un Tētiem" līdz ar Starptautisko Bērnu aizsardzības dienu uzsāka sociālo kampaņu „Necel roku!”.

Semināra pirmajā daļā ikviens lektors uzstāsies ar savu redzējumu par problēmu – bērnu disciplinēšana bez vardarbīgām metodēm -, savukārt otrajā daļā apmeklētāji būs aicināti uzdot savus jautājumus un diskutēt par izvirzīto problemātiku.

“Redzot asās diskusijas, kas izvērtās pēc kampaņas uzsākšanas par to, cik patiesībā daudzi vecāki uzskata par normu uzšaušanu pa dibenu bērnam, viņa purināšanu, iedunkāšanu un tamlīdzīgas vardarbīgas metodes, nolēmām uzsākto kampaņu izvērst plašāku, proti, veidojot ne vien rakstu sēriju un organizējot nodarbības nelielās grupās, bet arī sarīkojot plašākam apmeklētāju lokam paredzētu semināru-diskusiju,” stāsta kampaņas “Necel roku!” iniciatore, Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Apjaušot problēmas nopietnību bērnu audzināšanas jautājumos Latvijā, seminārā “Necel roku!” piekrituši iesaistīties vairāki Latvijā atzīti speciālisti, kuru ikdiena ir saistīta ar bērnu audzināšanu, attīstību un ģimenes attiecībām. Semināra pirmajā daļā ikviens lektors uzstāsies ar savu redzējumu par problēmu – bērnu disciplinēšana bez vardarbīgām metodēm -, savukārt otrajā daļā apmeklētāji būs aicināti uzdot savus jautājumus un diskutēt par izvirzīto problemātiku.

 

Semināra-diskusijas “Necel roku!” programmā:

Jaunākā statistika par bērnu audzināšanas paradumiem Latvijā. Dati liecina, ka mammas bērnus per biežāk nekā tēti - Inga Akmentiņa-Smildziņa, “Necel roku!” iniciatore un Mammamuntetiem.lv vadītāja

Bērnu pēršana, purināšana, likšana kaktā. Vai tas ir likuma pārkāpums? Mūsu kā sabiedrības pienākums un rīcība, ja redzam – bērnam uz ielas, smilšukastē u.c. sabiedriskās vietās purina, sit pa dupsi, rausta utt. - Laila Rieksta-Riekstiņa, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece

Kā kļūt par mammu un tēti? "Mammas" un "tēta " rašanās ir skaista attīstības un pilnveidošanās procesa rezultāts, un ar dzīvajā pasaulē zināmo mātītes un tēviņa funkciju cilvēku dzīvē tam ir visai attāls sakars. - Profesore Gunta Ancāne aicinās aizdomāties par šo būtisko atšķirību jēdzienos un arī izpausmes veidos.

Reklāma
Reklāma

Vai bez pēriena nevar izaugt par labu cilvēku? Kā pēriens ietekmē bērna turpmāko dzīvi un attiecības ar vecākiem? - bērnu psihiatrs Gunārs Trimda.

Kāpēc izveidojusies tradīcija pērt bērnu – savu vistuvāko? To, kurš tik ļoti mīl tevi, ir atkarīgs no tevis un tik neaizsargāts? - skaidro Edmunds Vanags, klīniskais psihologs.

Pēriens bērna acīm jeb ko par to stāsta bērni – stāsta Amanda Vēja, VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore

Ar ko sākt, lai mainītu savu izvēlēto bērna audzināšanas modeli? Ar ko sākt, lai beigtu pērt, uzšaut, draudēt ar pērienu? - geštaltterapeite un pedagoģijas maģistre Aija Baha-Velvele.

 

Semināru bez maksas aicināti apmeklēt gan mediju pārstāvji, gan vecāki.

 

Semināra "Necel roku!" norises vieta – restorāns „Dārzs” Rīgā, Spīķeru kvartālā (Maskavas ielā 4). Laiks no plkst. 15.00-17.00. Lai pieteiktos, SPIED ŠEIT vai raksti uz kristine@mammam.lv.

Bērnu audzināšana Necel roku, mammamuntetiem.lv