3 iemesli, kāpēc vecākiem dzimst viņiem nesaderīgi bērni

Bērns niķojas, nav valdāms, vecāki dusmīgi un neizpratnē par to, kā var netikt galā ar savu mazuli. Patiesība var būt pavisam vienkārša - bērna raksturs nesader ar vecāku, tādēļ arī rodas biežas konfliktsituācijas. Par svarīgākajiem iemesliem, kāpēc vecākiem dzimst viņiem nesaderīgi bērni, mammamuntetiem.lv stāsta socioniķe.

Aizņemtība darbā un bezdarbs var būt par iemesliem, kādēļ vecākiem dzimst viņiem raksturā nesaderīgi bērni, uzskata socioniķe.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Aizņemtība darbā un bezdarbs var būt par iemesliem, kādēļ vecākiem dzimst viņiem raksturā nesaderīgi bērni, uzskata socioniķe.

 

Būtiskākie iemesli, kā rodas ar vecākiem nesadarīgi bērni, socioniķes Veltas Līvijas Miļelsones skatījumā:

- milzīgais nesaderīgo laulību skaits sabiedrībā, kas notiek, sasteidzot laulības;

- milzīgā vecāku aizņemtība darbā, kā rezultātā vecāki kļūst nervozi;

- bezdarbs un bailes par savu eksistenci, tostarp par savu dzīvesvietu.

 

 

Kuras attiecībās dēvē par nesaderīgām?

Socionika sadala sabiedrību 16 tipos pa noteiktām grupām. Ir komfortablas tipu grupas un ir arī pilnīgi diskomfortablas tipu grupas. Spēcīgāko komfortablo grupu socionikā dēvē par kvadru. Ja ir laimējies atrast dzīvesdraugu no savas kvadras, tad ģimene lielākoties dzīvo lielā saskaņā un viņu ģimenē ir tendence piedzimt bērniem, kas vecākiem saderīgi.

Reklāma
Reklāma

 

bērns var atteikties pat pieņemt krūti, ja māte ir nelaimīga vai arī, ja mātei ar bērnu ir nesaderīgas attiecības

 

Taču, ja savā starpā vecāki strīdas un pat kaujas (kas liecina par vecāku nesaderību), tad viņiem arī piedzims nesaderīgi bērni. Bērns no mazotnes instinktīvi pretojas nesaderīgam vecākam un ļoti reaģē uz vecāku konfliktiem. Daudzām mātes tas varbūt šķitīs neiespējami, taču bērns var atteikties pat pieņemt krūti, ja māte ir nelaimīga vai arī, ja mātei ar bērnu ir nesaderīgas attiecības.


Ko darīt šādos gadījumos?

Cita varianta nav, kā tikai mācīties, lai izprastu savu tipu, bērna tipu un kādas attiecības valda starp viņiem. Tas nebūs absolūtais risinājums, bet dos sapratni, kā vajadzētu uzvesties ar bērnu, kurš niķojas. Vecākam, kurš radījis bērnu, ir jāuzņemas pacietība, viņu audzinot, un arī atbildība, kuru aizsargā likums. Diemžēl absolūtas receptes nav pat medicīnā, atzīst socioniķe.