Skolēnu brīvdienās - Valodu dienas Krišjāņa Barona muzejā

Skolēnu brīvlaika nedēļā no 29. oktobra līdz 2. novembrim Krišjāņa Barona muzejs, K. Barona ielā 3–5 aicina uz VALODU DIENĀM. Īpaši gaidīti būs 4. – 8. klases skolēni.

Valodu dienās bērniem būs iespēja ne tikai iepazīties ar jauniem draugiem, bet arī runāt izvēlētajā valodā. Zīmējuma autors: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Valodu dienās bērniem būs iespēja ne tikai iepazīties ar jauniem draugiem, bet arī runāt izvēlētajā valodā. Zīmējuma autors: Jānis Beķeris.

Tā būs iespēja pilnveidot jau esošās valodu prasmes, iepazīt jaunus draugus un pasniedzējus, tā būs iespēja REĀLI runāt izvēlētajā valodā attiecīgās valodas dienā.

Pirmdien, 29. oktobrī plkst. 10.00 – 13.00 ANGĻU VALODAS diena.
Neklātienē ceļosim uz Angliju. Uzzināsim par citām angliski runājošām valstīm. Ieklausīsimies, kā latviešu tautasdziesmas skan angliski. Visu nodarbības laiku runāsim tikai angliski. Nodarbību vada Grigorijs Salnīts.

Otrdien, 30. oktobrī plkst. 10.00 – 13.00 FRANČU VALODAS diena.
Tuvāk iepazīsim Franciju un tās tradīcijas. Visu nodarbības laiku runāsim tikai franciski. Nodarbību vada Allan Kaljakin (Valodas kursu nodaļas vadītājs, Institut français de Lettonie).

Trešdiena, 31. oktobris, ir Krišjāņa Barona dzimšanas diena, un tā būs veltīta LATVIEŠU VALODAI un pašam jubilāram!
Ceļosim vēsturē un uzzināsim, cik sena ir latviešu valoda. Dziedāsim latviešu tautasdziesmas. Dosimies ekskursijā pa Vērmanes dārzu un… mielosimies ar svētku kliņģeri! Nodarbību vada Krišjāņa Barona muzeja speciālisti.
Nodarbības sākums plkst. 12.00.

Ceturtdien, 1. novembrī plkst. 10.00 – 13.00 KRIEVU VALODAS diena.
Starp citu, Krišjānis Barons brīvi runāja krieviski, jo garus gadus dzīvoja Krievijā. Un Krievijā ir muzejs, kur arī atrodas Dainu skapis (kopija) un Latvijas karogs.
Nodarbības laikā būs iespēja apskatīt latviešu tautasdziesmu izdevumu, kas rakstīts krievu burtiem.
Visu nodarbības laiku runāsim tikai krieviski. Nodarbību vada Grigorijs Salnīts.

Piektdien, 2. novembrī plkst. 10.00 – 13.00 VĀCU VALODAS diena.
Uzzināsim par to, ka pirmo latviešu tautasdziesmu pierakstījis un publicējis tieši vācu mācītājs. Neklātienē ceļosim uz Vāciju. Visu nodarbības laiku runāsim tikai vāciski. Nodarbību vada Inese Baltkalne.

Uzmanību! Katrā no izvēlētajām valodām ir jābūt nelielām pamatzināšanām.
 

Reklāma
Reklāma