Iereibušam vīrietim autobusā atņem svešu bērnu. Mazuli ievieto bērnu namā

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Valmieras reģiona inspektore ceturtdien, 24. martā, telefoniski saņēma informāciju, ka reisa autobusā Valmiera – Rīga atrodas, iespējams, iereibis vīrietis ar zīdaini, turklāt bērns ir nemierīgs, nepārtraukti skaļi raud, bet vīrietis viņu aprūpēt nav spējīgs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Informācija tika operatīvi nodota Rīgas bāriņtiesai un Valsts policijai. Atbildīgo dienestu pārstāvji Rīgas autoostā sagaidīja autobusu un, pārbaudot situāciju, pieņēma lēmumu bērnu līdz apstākļu noskaidrošanai pagaidām ievietot bērnu ārpusģimenes aprūpes iestādē.

Dodoties uz Rīgu kopā ar zīdaini, minētais vīrietis, kurš nav zīdaiņa likumiskais pārstāvis, vienu pašu bez pieskatīšanas mājās bija atstājis septiņgadīgu bērnu. Sešus mēnešus vecā zīdaiņa māte un viņas vīrs pašlaik atrodoties ārzemēs, atbildīgie dienesti viņus cenšas sameklēt, lai vienotos par tālākajām darbībām saistībā ar abiem bērniem.

VBTAI izsaka pateicību autobusa pasažierei, kura nodeva informāciju par notiekošo inspekcijas pārstāvjiem un tādējādi deva iespēju operatīvi iesaistīties, lai pasargātu zīdaini no iespējamiem apdraudējumiem. Šis konkrētais gadījums ir lieliska ilustrācija tam, cik liela un nozīmīga loma var būt sabiedrības līdzdalībai un cik daudz var panākt ar vienu vienīgu tālruņa zvanu.

VBTAI arī aicina nebūt vienaldzīgiem līdzīgos gadījumos, ja redzat, ka var tikt vai tiek apdraudētas bērna tiesības un drošība un zvanīt pa tālruņiem 112 vai 67 359 128 vai arī nodot informāciju bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim 116111 (bezmaksas zvans).
 

Reklāma
Reklāma