Ķiršu kompots

Laiks gatavot krājumus ziemai!

Kompots ziemai!

FOTO: Shutterstock.com

Kompots ziemai!

Pēc izskata ļoti skaistu kompotu iegūst no tumšsarkanajiem ķiršiem.
Ķiršus novāc ar kātiņiem, kurus norauj pēc augļu nomazgāšanas.
Ķiršus liek burkās, piedauzot uzmanīgi pret galdu, lai tie sagultos blīvāk. Burkas ar ķiršiem piepilda līdz sašaurinājumam un pielej līdz tam pašam līmenim ar aukstu cukura sīrupu, kas pagatavots, ņemot uz 1 l ūdens 200 – 500 g cukura (pēc garšas).
Burkām uzliek vāciņus, tad tās novieto aukstā ūdenī katlā uz paliktņa ar ūdeni ļoti lēni uzkarsē līdz 80 – 85 grādiem. Šādā temperatūrā tur – ½ l burkas 10 – 15 minūtes, litra burkas – 20 – 25 minūtes.
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ķirši
  • Ūdens
  • Cukurs