Risotto ar desu mērci

FOTO: Inese Stuģe

 

Uzvāra buljonu. Sīpolus cep 2 ēdamkarotēs sviesta un eļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pieber rīsus, samaisa un pielej 1/2 glāzi karsta buljona. Turpmāk rīkojas, kā norādīts risotto pamatreceptē. Kamēr rīsi sautējas, desiņas sagriež apmēram 5 cm garos gabaliņos un karsē baltvīnā. Kad vīns iztvaikojis, desiņas turpina cept pašu taukos. Pēc 12-15 minūtēm noņem no uguns un noliek malā. Izsautētiem rīsiem pieber pēc garšas sāli, piparus, noņem no uguns, pievieno sviestu, sieru un samaisa. Pasniedz sasildītā traukā. Desiņas noņem no pannas. Taukiem, kuros tās cepušās, pievieno 2 ēdamkarotes ūdens. Kad ūdens uzvārījies, no pannas dibena nokasa piecepušos masu, uzliek desiņas un brīdi pakarsē. Risotto vidū izveido iedobumu, ielej tur desiņu mērci, ieliek desiņas. Pasniedz nekavējoties.

 

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava, 1995.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Mājās gatavots vistas buljons vai buljona koncentrāts - 5.glāzes
  • Sasmalcināti sīpoli - 2.ēd. kar.
  • Sviests - 3.ēd. kar.
  • Augu eļļa - 2.ēd. kar.
  • Desiņas - 300.gr
  • Sausais baltvīns - 1/4.glāzes
  • Sāls.pēc garšas
  • Svaigi samalti pipari - 5 līdz 6.šķipsniņas
  • Nevārīti rīsi - 300.g
  • Svaigi sarīvēts parmas siers - 3.ēd.k.