Foto: Shutterstock.com

Saldētie dārzeņi satur pat vairāk uzturvielu nekā svaigie importētie dārzeņi.


Vai saldētie dārzeņi no veikala ir laba izvēle?

 14. janvāris 2021 8:20 Jauns.lv Raksts

Skaidro Willow Med uztura speciāliste Annija Albertiņa.



Saldētie dārzeņi satur pat vairāk uzturvielu nekā svaigie importētie dārzeņi. Tos visbiežāk novāc, pirms tie ir kārtīgi nogatavojušies, turklāt, jo tālāk un ilgāk tos transportē, jo vairāk dārzeņi zaudē savu uzturvērtību. Savukārt saldēšanai izmanto dārzeņus, kas ir jau nogatavojušies, tā tie saglabā lielāko daļu uzturvielu. Arī transportēšana saldētos dārzeņus neietekmē.  

Pētījumi pierāda, ka sasaldētiem dārzeņiem pēc divu mēnešu uzglabāšanas nemainās fitoķīmiskais sastāvs jeb to uzturvērtība. Tomēr sasaldēšana katru dārzeņu veidu ietekmē citādi. Izpētīts, ka saldētā brokolī ir vairāk riboflavīnu nekā svaigā, bet zirnīšos vitamīnu ir mazāk. Sasaldētos zirnīšos, spinātos un burkānos ir zemāks bēta karotīna līmenis.

Veikalā no saldētajiem dārzeņiem iesaku izvēlēties dārzeņu maisījumu ar pākšaugiem. Lai ēdiens būtu interesantāks, katru reizi ieteicams izmēģināt kaut ko citu un atrast tieši sev vispiemērotāko dārzeņu miksli.

Informācija no "100 Labi Padomi"

Avots: jauns.lv




0 Pievienot komentāru

Kategorijas