Bērnu slimnīcā nogādāts ar medikamentiem nopietni saindējies bērns

Šonakt Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā nogādāts mazs bērns, kas bīstami saindējies ar  medikamentiem. Šobrīd ārsti bērna stāvoklis vērtē kā smagu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Šonakt mūsu prioritāte bija izglābt dzīvību bērnam, kurš savam vecumam normālā veidā iepazīst pasauli – aktīvi pētot, aptaustot un arī apēdot visu, kas viņam ir pieejams. Tāpēc vēlreiz vēlamies atgādināt vecākiem, vecvecākiem un sabiedrībai kopumā, cik ļoti svarīga ir drošas vides nodrošināšana bērniem. Protams, mēs visi šobrīd esam satraukti par Covid-19 izplatību un apgūstam jaunos ierobežojumus, tomēr tas nav vienīgais risks mūsu, mūsu tuvinieku un bērnu veselībai un dzīvībai. Aicinu katru atcerēties, ja jūsu tuvumā ir bērns, tā ir arī jūsu, ne tikai vecāku atbildība pasargāt mūsu mazākos līdzcilvēkus. Bērnu ziņkārība ir milzīga, un diemžēl ne vienmēr visas potenciāli bīstamās situācijas vecāki ir paredzējuši un atbilstoši novērsuši visus riskus,” stāsta BKUS Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa.


BKUS ārsti aicina visus vecākus pārliecināties, ka mājas aptieciņas ar jebkādiem medikamentiem, sadzīves ķīmija (skābes, līdzekļi vannas istabas tīrīšanai u.c.) un citas bīstamas lietas ir novietotas bērnam nepieejamās vietās. Gadījumos, kad bērns viesojas pie vecvecākiem, citiem radiniekiem, draugiem vai citās vietās, nepieciešams uzraudzīt, ka arī šīs telpas ir drošas bērnam. 
 

Reklāma
Reklāma

Lasi arī: Bēbis vēl pavisam mazs, bet jau laiks domāt, kā mājokli padarīt drošu. Tipiskās riska vietas bērna dzīvībai 

Šogad bērnu skaits, kas nogādāti slimnīcā ar dažādām traumām ir būtiski pieaudzis. Vasaras mēnešos ir sasniegts antirekords – vasaras laikā pēc gūtām traumām medicīnisko palīdzību meklējuši turpat 6000 bērni, kas ir par 700 vairāk nekā pērn. Daudzus gadījumus varētu novērst pieaugušie, rūpīgāk pievēršot uzmanību bērnu drošības jautājumiem. 

Ikviens interesents var iepazīties ar ekspertu veidotajiem materiāliem, kas ir publicēti Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mājas lapā sadaļā Droša vide, izpildīt testu, vai māja ir droša bērniem, un pārrunāt bērnu drošas vides radīšanu savās mājās.