Ir zināms, kurā skolā konstatēta inficēšanās ar Covid-19 un kādi piesardzības pasākumi tiek veikti

Kā ziņo portāls www.lsm.lv, atsaucoties uz LTV1 raidījumu Panorāma, ir zināms, ka Covid-19 infekcija konstatēta Rīgas Austrumu vidusskolas audzēknim. 

FOTO: Shutterstock.com

šobrīd vēl nav noskaidrots, kā tieši Rīgas Austrumu vidusskolas audzēknis un viņa māte inficējušies ar Covid-19. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās, un līdz šim noskaidrots, ka ģimene nav ceļojusi ārpus Latvijas un inficēšanās notikusi ārpus skolas telpām. Tikmēr karantīnā līdz ar vienu atklāto Covid-19 slimnieku devušies vēl 14 skolēna klases biedri un četri skolotāji.

Kopš 1. septembra pagājusi precīzi viena nedēļa, un saslimšana ar Covid-19 apstiprināta kādam Rīgas Austrumu vidusskolas audzēknim. Līdz ar pirmo saslimušo mājas karantīnā devusies arī visa klase – bez šī skolēna vēl 14 klasesbiedri un tagad jau četri skolotāji, kas epidemiologu ieskatā bijuši inficētā tuvākās kontaktpersonas skolā.

Skolā stāstīja, ka pagājušajā piektdienā saņēmuši zvanu no kāda audzēkņa mātes, kas veikusi Covid-19 testu un saņēmusi pozitīvu atbildi.

Pats audzēknis esot juties labi, bez sūdzībām. Šonedēļ skolēns uz skolu nav nācis, un kopš pirmdienas, 7. septembra, visa klase mācās attālināti.

Reklāma
Reklāma

"Pirmais gadījums bija, ka [konstatēja] bērna mammai, tālāk arī uzreiz mamma veda savu bērnu uz testu, un sestdien atklājās, ka arī bērnam ir šī infekcija, un tad arī Slimību profilakses un kontroles centrs zvanīja un ziņoja skolai, ka bērnam ir šī infekcija. Divas nedēļas viņiem ir mājās karantīna," stāstīja Rīgas Austrumu vidusskolas direktores vietniece Ilze Sondore-Drukaļska. 

Savukārt četriem pedagogiem izsniegtas slimības lapas. Pārējie darbu turpina.

Visu rakstu lasiet: www.lsm.lv

Saistītie raksti