Vai turpmāk būs zināms skolas nosaukums, ja tajā tiks konstatēta inficēšanās ar Covid-19

Arī turpmāk, atklājot kādu inficēšanās ar Covid-19 gadījumu mācību iestādē, netiks publiski izpausts skolas nosaukums, preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

FOTO: Shutterstock.com

"Nesaskatām pievienoto vērtību publiskot skolas nosaukumu," sacīja politiķe. Viņasprāt, tas veicinātu lieku ažiotāžu un nekādā veidā nelīdzētu ne epidemioloģiskajai uzraudzībai, ne izmaiņām, kuras saskaņā ar epidemiologiem, skola veic. Attiecīgi šādos gadījumos bez nosaukuma atklāšanas ir iespējams veikt arī pārējās darbības, tostarp informēt skolu, kas tālāk sniedz informāciju pašvaldības attiecīgajām iestādēm.

Jau ziņots, ka līdz ar jaunā mācību gada sākumu konstatēts pirmais inficēšanās ar Covid-19 gadījums kādas izglītības iestādes audzēknim, vēstīja TV3.

Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) neatklāj, par kuru skolu ir runa. Saslimušajam noteiktas tuvākās kontaktpersonas izglītības iestādē - kopumā tie ir trīs pedadogi un 14 klasesbiedri, kuriem visiem ir noteikta mājas karantīna un viņi atrodas ģimenes ārstu uzraudzībā.

Reklāma
Reklāma

Vienlaikus epidemiologi skolai snieguši rekomendācijas tālākai darbībai, epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Materiāla sagatavošanai izmantoti materiāli no www.jauns.lv