Ne tikai aksesuārs, bet arī ieguldījums kāda bērna dzīvē - "Laba soma"

Kas ir "Laba Soma"? No vienas puses - praktisks un ikdienā nepieciešams objekts, no otras - iespēja tiešā veidā atbalstīt kāda bērna dzīvi un labklājību! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Vairs nevienu nesajūsmina un neizbrīna tūkstošus vērta rokassomiņa vai kāds milzīgs zīmola logo ar mērķi izcelt īpašnieka sociālo statusu un maksātspēju. Sabiedrība šobrīd vairāk skatās uz darbiem, nevis uz spēju atļauties nevajadzīgu, bet dārgu preci," stāsta 15 gadus vecais kulinārijas blogeris Rojs Puķe, kuru plašāk pazīst vienkārši kā Piparu. Viņš ir šī projekta idejas autors un galvenais īstenotājs.

 

"Ideja par "Laba Soma" man radās nejauši, jau 2018. gadā, kad biju uzsācis akciju "Pipars Pogai". Skatījos uz plastmasas iepirkuma maisiņu ar veikala nosaukumu, un domāju, ka uzņēmums šādā veidā parāda, ka tam pilnīgi vienalga, kas notiks ar mūsu planētu. Nākamā doma bija sekojoša - es labprāt nēsātu auduma somu un atbalstītu "zero-waste" kustību, taču gribētu kaut ko krāsainu un oriģinālu.

 

Kādā mirklī nokļuvu pie labākās atbildes - maisiņiem dizainu varētu radīt bērni ar īpašām vajadzībām. Starp viņiem ir ļoti daudz talantīgu bērnu! 

 

Tā ir lieliska iespēja bērnam nevis lūgt palīdzību, bet gan naudiņu savai rehabilitācijai nopelnīt - zīmējot. Gluži tāpat, kā mākslinieki. Kāpēc gan maisiņš nevarētu būt glezna vai mākslas darbs?", atminas Pipars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tā radās ideja, kurai sekoja garš eksperimentu un izmēģinājumu ceļš. Sākumā blogeris centies atrast sadarbības partnerus, kas uzņemtos maisiņus uzšūt, apdrukāt un paveikt citus nepieciešamos darbus, taču tad nākusi apziņa, ka tas nav tik vienkārši paveicams. Bijis nepieciešams arī starta kapitāls, taču bankas kredītu nepilngadīgajiem, kā zināms, nepiešķir.

 

"Tad es atcerējos "Latvijas lepnuma" balvas pasniegšanas ceremoniju, kurā viens no atbalstītājiem bija Rīgas brīvosta. Tajā dienā iepazinos arī ar ostas pārvaldnieku Ansi Zeltiņu, kurš man šķita progresīvi domājošs un atvērts cilvēks. Devos uz tikšanos un šobrīd varu pateikt lielu par uzticības avansu un finansiālu atbalstu šim projektam. Vēlos atkārtoti teikt lielu paldies tieši viņam" atklāj Rojs Puķe.

 

 

Kas tad ir "Laba soma"?

  • Pirmkārt, tas ir ekoloģisks plastmasas maisiņu aizvietotājs, kas spēj izglābt tūkstošiem dzīvnieku, putnu un zivju dzīvju.

  • Otrkārt, tas ir videi draudzīgs un nekaitīgs produkts, kas pagatavots no lina un kokvilnas, un apdrukāts ar dabai draudzīgām krāsām, kas nesatur svinu.

  • Treškārt, tā ir stilīga un ekskluzīva soma, jo konkrētais dizains ir tikai uz 125 eksemplāriem. Somas noformējumi neatkārtosies un jau drīz tiks radītas nākamās apdrukas.

 

Un visbeidzot, kļūstot par somas īpašnieku, ir iespējams kļūt par sargeņģeli kādam konkrētam bērnam - izdotie līdzekļi palīdzēs šim bērnam atveseļoties un pilnvērtīgi dzīvot. Somas iespējams iegādāties "KOOL" degvielas uzpildes stacijās vai arī mājaslapā - www.labasoma.lv.

 

"Līdzjūtība" un "palīdzība" nav svešvārdi: nepieciešamības gadījumā mēs spējam apvienoties un palīdzēt gan planētai, gan cilvēkiem," uzsver blogeris.