Pieprasa veikt Covid - 19 testu, lai bērns pēc slimošanas varētu atgriezties dārziņā

Pēc bērna slimošanas ar akūtu respiratoru infekciju, kas izpaudās kā klepus un paaugstināta temperatūra, ģimenes ārste neizsniedz zīmi, kas ļautu atkal apmeklēt bērnudārzu. Vispirms ir javeic vīrusa Covid-19 analīze. Turklāt pilsētā, kurā dzīvo ģimene, šādus testus nodot nav iespējams. Ģimenei nav arī automašīna. Tas nozīmē, ka kādam no vecākiem jādodas uz Rīgu kopā ar mazuli, izmantojot vairākus sabiedrisko transportus. "Vai šāda prasība ir loģiska un pamatota?" jautā bērna mamma.  

FOTO: Shutterstock.com

Slimību profilakses un kontroles centra Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja skaidro, ka ne visās situācijās, kad bērns ir slimojis,  Covid - 19 tests ir obligāts.  Ģimenes ārsts izvērtē bērna veselības stāvokli un iespējamos riskus saslimt ar Covid-19.  Uz Covid - 19 testēšanu ģimenes ārsts var nosūtīt tad, ja ir aizdomas, ka bērnam ir bijis Covid-19 vīruss, ja bērns ir bijis kontaktā ar kādu slimnieku un izvērtējot kopējo situāciju. Jebkurā gadījumā katrā konkrētā gadījumā lēmumu pieņem ģimenes ārsts.  

Ja tiek pieņemts lēmums par nepieciešamību veikt Covid-19 testu, tad vispirms jāzvana uz tālr. 8303, lai nozīmētu konkrētu laiku un vietu testa veikšanai. Ne visās laboratorijās un pašlaik arī ne visās pilsētās ir iespējams veikt šo testu uz vietas. 

Ja nav iespējams doties uz testa veikšanu ar personīgo automašīnu, un tiek izmantots sabiedriskais transports, tad ir obligāti jālieto sejas maska. 

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti